Hypotheek voor senioren: er is steeds meer mogelijk


1.209 keer gelezen

Ga jij binnen nu en 10 jaar met pensioen, of ben je al gepensioneerd? Dan denk jij misschien dat er weinig mogelijk is in jouw situatie op het gebied van hypotheken. Maar niks is minder waar! Wij leggen uit welke hypotheekmogelijkheden je hebt.

Optie 1: een nieuwe woning kopen

Kinderen uit huis en jouw grote woning verkopen? Of ben je toe aan een appartement dat iets toekomstbestendiger is? Een huis kopen op latere leeftijd is gewoon mogelijk. Banken houden namelijk geen maximale leeftijd aan voor het afsluiten van een hypotheek. Bij een hypotheek voor 57-plussers speelt het pensioeninkomen namelijk een belangrijke rol bij het berekenen van de maximale hypotheek. Voor bijna iedereen is het pensioeninkomen lager, dan het inkomen van voor de pensionering.

Door een nieuwe rekenmethode, die uitgaat van de werkelijke hypotheeklast bij een hypotheek voor ouderen, is er nu veel meer mogelijk! En dit maakt een groot verschil! Academica heeft ingangen bij iedere partij met een seniorenregeling hypotheek en weet precies wat in jouw situatie mogelijk is. Onze hypotheekadviseurs leggen je hier graag meer over uit tijdens een gratis oriëntatiegesprek.

Optie 2: overwaarde opnemen

Wil je jouw huidige woning liever niet verlaten? Dan kan een verbouwing een oplossing zijn! Soms kunnen enkele aanpassingen jouw woning al geschikt maken voor de toekomst.

Is de waarde van jouw woning hoger dan de hypotheek die er op rust, dan is er sprake van overwaarde op je huis. Dit bedrag kan je meestal opnemen als aanvulling op je inkomen, of om de woning te verbouwen.

Optie 3: hypotheek oversluiten naar seniorenhypotheek

Wil je profiteren van de lage hypotheekrente? Dan kan het oversluiten van je hypotheek naar een seniorenhypotheek erg interessant zijn. Zeker met de huidige lage hypotheekrentes!

Het oversluiten naar een seniorenhypotheek heeft grote voordelen. Met deze hypotheek voor ouderen, kun je ook je overwaarde verzilveren. De maandelijkse rentelasten kun je dan vanuit de overwaarde betalen. Daarnaast kun je maandelijks, of ineens geld opnemen als pensioenaanvulling of voor een grote uitgave. Ideaal dus!

Persoonlijk advies? Bel Academica

Ga je binnen 10 jaar met pensioen, of ben je al met pensioen? Dan is er door de nieuwe seniorenregeling hypotheek meer mogelijk dan je misschien denkt. Wij nemen alle mogelijkheden met je door en kijken daarbij naar jouw persoonlijke situatie. Bel voor vrijblijvend advies naar 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!