vrouw met hand omhoog

Hypotheek oversluiten? In deze 5 stappen voor elkaar!


15.200 keer gelezen

Het oversluiten van je hypotheek is een ingewikkeld proces. Veel papierwerk en geregeld, maar daar kunnen flinke besparingen op je maandlasten tegenover staan. Wist je dat Academica je in 5 stappen kan helpen met het oversluiten van je hypotheek? Lees snel hoe!

1. Belletje voor oversluitcheck

Allereerst wil je natuurlijk weten of je hypotheek oversluiten loont. Stap 1 is dan ook even contact opnemen met Academica: 078 648 14 80 of even een bericht achterlaten. Wij stellen een paar vragen. Bijvoorbeeld hoe hoog je hypotheekrente nu is en hoelang deze nog vaststaat. Aan de hand van jouw antwoorden kunnen we al snel bepalen of oversluiten voor jou voordelig kan zijn. Goed om te weten: de boeterente is in veel gevallen snel terugverdiend én kun je vaak meefinancieren in je nieuwe hypotheek!

2. Exacte besparing weten? Plan belletje met adviseur!

Zo, je weet nu of hypotheek oversluiten voordeel in jouw situatie biedt. Wil je écht de besparing weten? Bijvoorbeeld lagere maandlasten of lange zekerheid van een lage rente? Dan laten we even een onafhankelijk adviseur contact met je opnemen. Samen met jou brengen we je financiële situatie en wensen in kaart. Omdat we alle rentes en voorwaarden in de markt vergelijken, weet je dat je de beste deal krijgt! Goed om te weten: dit eerste gesprek is gratis.

3. Blij met besparing? Zeg 'ja' en wij gaan aan de slag!

Nadat je akkoord hebt gegeven, gaan we jouw hypotheek oversluiten. Op basis van ons hypotheekadvies maak je een keuze voor een hypotheek. Uiteraard leggen wij uit wat het allemaal inhoudt. Jouw aanvraag wordt opgepakt door één van onze professionele binnendienstspecialisten. Zij dragen zorg voor je aanvraag en nemen direct contact op met alle betrokken partijen. Denk aan je oude en eventueel nieuwe bank, een taxateur (zelf te kiezen) en notaris (zelf te kiezen). Dan helpen ze je met het insturen van de gevraagde stukken. Deze stukken worden door ons gecontroleerd of ze aan alle eisen voldoen en worden doorgestuurd naar de betreffende geldverstrekker. Is je aanvraag door de nieuwe bank goedgekeurd? Dan worden de hypotheekstukken naar de notaris verzonden zodat hij of zij de hypotheekakte kan opmaken.

4. Jij leunt achterover, wij controleren alles!

Alle benodigde stukken, de offerte en het door de adviseur opgestelde adviesrapport, wordt door ons uitvoerig gecontroleerd. Tussentijds vraagt de notaris een aflosnota bij je oude bank aan. Dit is noodzakelijk bij het oversluiten van je hypotheek. Hierin staan belangrijke gegevens, zoals het bedrag dat je oude bank moet ontvangen om je huidige hypotheek in te lossen.

5. Hypotheek oversluiten: tekenen bij de notaris!

Heeft de bank al jouw documenten goedgekeurd? Dan kun je naar de notaris: je nieuwe hypotheek is bijna rond! De notaris neemt contact op met je om een afspraak te maken voor het tekenen van de nieuwe hypotheekakte. Wij controleren deze hypotheekakte en de afrekeningsnota die door de notaris opgemaakt is of deze overeenkomen met het advies dat onze hypotheekadviseur gegeven heeft. Tijdens deze formele zitting zet jij je handtekening en is het oversluiten van je hypotheek een feit!

Weten of oversluiten loont? Bel Academica!

Wij adviseren je graag bij het vinden van de juiste geldverstrekker en regelen het hele proces tot in de puntjes. Wat jij moet doen? Meteen 078 648 14 80 bellen of hieronder je gegevens achterlaten! We nemen snel contact met je op!

Heb je een vraag? Bel ons!