Horloge en pen

Hypotheek oversluiten in 2016: doen!


12.450 keer gelezen

Oversluiten hypotheek, waarom zou je dat doen?

Je leven verandert continu en je behoeften dus ook. Je verbouwt bijvoorbeeld je huis, wegens gezinsuitbreiding of je rentevaste periode van je hypotheek loopt af. Of je wilt gewoon graag je maandlasten verlagen. Je hypotheek oversluiten is dan erg slim. Zo krijg je een nieuwe hypotheek die beter bij je past én minstens even belangrijk: je profiteert van een superlage hypotheekrente. 

“ Je maandlasten verlagen van 900 euro naar 700 euro? Dat kan!” 

Kosten oversluiten hypotheek

Gratis je hypotheek oversluiten, dat zou iedereen wel willen. Maar het kost meestal wel iets, op de korte termijn. Denk aan notaris-, taxatie- en bemiddelingskosten. Ook kan het zijn dat er een ‘hypotheek oversluiten boete’ geldt.

Hypotheek oversluiten boete

Een boete klinkt misschien zwaar, maar dat valt reuze mee! Heb je een hypotheek met rentevaste periode? Dan kan het zijn dat je een boete moet betalen als je je hypotheek oversluit. Dan maar niet doen? Ondanks de boete bespaar je in 9 van de 10 gevallen flink op je maandelijkse lasten. Belangrijk is wel om je huidige situatie in kaart te laten brengen en je goed te laten adviseren. Goed om te weten: meestal is de boeterente aftrekbaar. 

Laagste hypotheekrente ooit

Steeds vaker lees je het in de media: ‘laagste hypotheekrente ooit’. En dat is niet voor niets. Juist nu zijn de hypotheekrentes extreem laag. Maar… ze zijn weer langzaam aan het stijgen. Daarom is wachten met je hypotheek oversluiten jammer! Hoe eerder je oversluit, hoe groter de kans dat je ervan profiteert.

Jouw hypotheek oversluiten voordelig? Laat het checken!

Nieuwsgierig of jij je maandlasten ook flink kunt verlagen? Onze hypotheekspecialisten zoeken het tot op de bodem voor je uit. Wij vergelijken álle hypotheken, zodat jij de beste hypotheek met de laagste hypotheekrente krijgt. En het oversluiten van je hypotheek? Dat regelen wij van A tot Z. Oók de administratieve rompslomp eromheen. Bel 078 648 14 18 of laat je gegevens achter in het contactformulier. 

Heb je een vraag? Bel ons!