Hangend boek

Hypotheek oversluiten: 5 grootste fabels ontkracht!


20.836 keer gelezen

Over het oversluiten van je hypotheek bestaan veel fabels. Het zou in veel situaties niet mogelijk, of juist niet voordelig en erg ingewikkeld zijn. Dat is dus niet het geval! Overweeg jij om over te sluiten? Lees dan snel verder!

Fabel 1: Oversluiten kost moeite? Niet voor jou!

Een hypotheek oversluiten hoeft voor jou helemaal niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Academica heeft een zeer klantvriendelijke en efficiënte werkwijze ontwikkeld, waarbij de klant continue inzicht heeft in de voortgang van de hypotheekaanvraag. In dit traject nemen wij zoveel mogelijk zaken uit handen, zodat jij zorgeloos kunt uitkijken naar je nieuwe lage rente en maandlasten!

Fabel 2: Oversluiten alleen aan einde looptijd? Kan al veel eerder!

Het oversluiten van jouw hypotheek kan op ieder moment, dus je hoeft niet te wachten tot het einde van jouw rentevast periode. Wanneer deze nog niet eindigt en jij wel van die te dure hypotheek af wilt, zal de huidige geldverstrekker een vergoeding in rekening brengen. Wij rekenen graag voor je uit wat deze vergoeding is en of oversluiten jou voordeel oplevert!

Fabel 3: Oversluiten niet voordelig door boeterente? Die verdien je vaak zo terug!

Uiteraard hangt dit af van jouw situatie en de hoogte van de boeterente. Maar een eventuele boeterente verdien je vaak terug door je nieuwe lagere maandlasten! Lees hier hoe je boeterente berekent én wat jouw voordeel kan zijn. Tip: wist je dat jij een deel van de boeterente kunt terugkrijgen van de Belastingdienst? 

Fabel 4: Oversluiten geen zin bij verhuisplannen? Lage rente kan je meeverhuizen!

Wanneer een goede verhuisregeling is opgenomen in jouw hypotheek, mag je onder bepaalde voorwaarden jouw hypotheekrente meenemen naar je nieuwe woning. Door deze regeling kun je dus de zekerheid krijgen dat je over het resterende deel van je huidige hypotheek, de lage rente van nu blijft betalen.

Fabel 5: Eigen geld nodig voor oversluiten? Meefinancieren mogelijk!

Het is in deze tijd vaak helemaal niet nodig om je spaarpot open te trekken voor het oversluiten van jouw hypotheek. Zeker nu de huizenprijzen sneller stijgen dan ooit! Hierdoor hebben de meeste huizenbezitters voldoende overwaarde op hun huis en kunnen ze hiermee de oversluitkosten meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Grote kans dat ook jij dit kunt!

Feit: wij checken of oversluiten voor jou voordelig is!

Met één belletje kun jij al weten of het oversluiten van je hypotheek jou voordeel oplevert! Bel onze adviseurs op 078 648 14 80 of vul het formulier hieronder in. Wie weet geniet jij binnenkort al van een heerlijk lage maandlast!

Heb je een vraag? Bel ons!