Persoon met verrekijker en 2019

Hypotheek in 2018? Dit is waarom je niet moet wachten tot 2019!


12.389 keer gelezen

2019 komt al in zicht! Wil jij een huis kopen of je hypotheek oversluiten, maar heb je de knoop nog steeds niet doorgehakt? Wij geven je 3 redenen waarom een nieuwe hypotheek in 2018 tóch een goed idee is!  

3 redenen voor een hypotheek in 2018

In 2019 gaan er weer wat zaken veranderen die invloed hebben op jouw hypotheek. Hieronder zie je de belangrijkste: 

1. De hypotheekrentes stijgen verder in 2019 

De rentes zijn laag, maar praktisch alle banken hebben sinds begin oktober renteverhogingen doorgevoerd.  Recent tikte de rente voor 1 jaar vast  nog de magische grens van 1% aan. Het is nog maar de vraag hoe lang dit zo blijft. De verwachting is dat de hypotheekrente in 2019 verder gaat stijgen. Dit voorspellen de meeste grootbanken en economen. Reden? Onder andere  de groei van de Europese economie en het afbouwen van stimuleringsmaatregelen door de Europese Centrale Bank. 

2. In 2018 nog extra kosten aftrekbaar voor oversluiten hypotheek 

Denk jij aan je hypotheek oversluiten? Dan is het slim om dat nog in 2018 te doen.. De tarieven van de inkomstenbelasting gaan veranderen. Je kunt nu nog profiteren van de oude regeling. Daarnaast wordt de teruggave over de aftrekbare kosten die in 2018 zijn gemaakt, uitbetaald vóór de zomer van 2019.  

3. BTW stijgt van 6% naar 9%

Niet alleen boodschappen worden volgend jaar duurder. Het BTW tarief voor aannemerskosten, schilderkosten en stukadoorskosten gaat ook omhoog! Dat betekent dat verbouwen in 2019 een stukje duurder wordt. Wil je verbouwen of een nieuw huis kopen? Doe het nog dit jaar. Dat scheelt je serieus geld.

Nieuwe hypotheek in 2018? Wacht niet te lang

Wil jij in 2018 nog een nieuwe hypotheek aanvragen? Doe dan uiterlijk in november je hypotheekaanvraag. Elk jaar veranderen er regels op 1 januari. Dat betekent dat aan het einde van het jaar éxtra veel hypotheekaanvragen worden gedaan. Hierdoor kan het soms wat langer duren voor jouw hypotheek rond is. Neem dus nu al contact op voor een eerste, vrijblijvend adviesgesprek. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.  Twijfel je of oversluiten voor jou interessant is? Doe de Academica oversluittest

Ga nu voor een eerste, gratis gesprek!

Bel 078 648 14 18 of vul hieronder het contactformulier in voor een gratis eerste gesprek. Zo ben jij er zeker op tijd bij!

Heb je een vraag? Bel ons!