Huizen Amsterdam

Huizenprijzen 2021: 3x profiteren van stijging


15.881 keer gelezen

De NVM maakte onlangs bekend dat de huizenprijzen in 2020 weer flink gestegen zijn: 11,6% in verhouding met het jaar ervoor. Huizen waren nog nooit zo veel waard: gemiddeld 365.000 euro! Verwacht wordt dat de huizenprijzen in 2021 nóg verder zullen stijgen. Hoe jij hiervan kan profiteren? Je leest het hier!

3 manieren om te profiteren van gestegen huizenprijzen

1. Hogere huizenprijzen = meer overwaarde

Een stijging van de huizenprijzen is nadelig voor starters op de woningmarkt. Maar voor woningbezitters brengt het voordelen! Want grote kans dat jouw koopwoning de afgelopen jaren veel meer waard is geworden. Deze overwaarde kun jij dan weer gebruiken voor een verbouwing, schenking aan je kinderen of als aanvulling op je inkomen of pensioen. Hoe? Neem contact op met Academica en wij geven je alle opties!

2. Overwaarde in 2021 gebruiken voor lagere maandlasten

Terwijl de huizenprijzen in 2020 stegen, daalden de hypotheekrentes juist! Het oversluiten van hypotheken werd daardoor enorm populair. Wil jij ook graag die lage rente én heb je een overwaarde op je woning? Dan kun je makkelijk jouw overwaarde gebruiken om de bijkomende kosten van het oversluiten van je hypotheek mee te financieren. Zo hoef je geen eigen geld te gebruiken én heb je meteen lage maandlasten!

3. Huidige rente verlagen zonder kosten te maken

Wil je de overwaarde op je woning niet gebruiken voor het oversluiten van je hypotheek? Geen probleem! Laat door ons onderzoeken of rentemiddeling mogelijk is. We vragen dan aan jouw geldverstrekker of die de rente van jouw lopende hypotheek kan verlagen en de bijbehorende kosten kan spreiden over meerdere jaren. Slim om te doen!

Profiteren? Vraag gratis check aan!

Vul onderstaand formulier in of bel 078 648 14 80 voor onafhankelijk advies. Het eerste gesprek is gratis! Of je nu in 2021 je overwaarde wilt opnemen of je hypotheek wil oversluiten: onze adviseurs vinden graag voor jou de voordeligste optie!

Heb je een vraag? Bel ons!