Huizen Amsterdam

Huizenprijzen 2020: 3x profiteren van stijging


6.912 keer gelezen

De NVM maakte onlangs bekend dat de huizenprijzen in 2019 weer flink gestegen zijn: 8% in verhouding met het jaar ervoor. Huizen waren nog nooit zo duur: gemiddeld 326.000 euro! Hoe kun jij hiervan profiteren? Je leest het hier!

3 manieren om te profiteren van gestegen huizenprijzen

1. Hogere huizenprijzen = meer overwaarde

Een stijging van de huizenprijzen is natuurlijk nadelig als je graag wilt verhuizen. Maar voor woningbezitters brengt het ook voordelen! Want grote kans dat jouw koopwoning de afgelopen jaren veel meer waard is geworden. Deze overwaarde kun jij dan weer gebruiken voor een verbouwing, schenking aan je kinderen of als aanvulling op je inkomen of pensioen. Hoe? Neem contact op met Academica en wij geven je alle opties!

2. Overwaarde gebruiken voor lagere maandlasten

Terwijl de huizenprijzen in 2019 stegen, daalden de hypotheekrentes juist! Het oversluiten van hypotheken werd daardoor enorm populair. Wil jij ook graag die lage rentes én heb je een overwaarde op je woning? Dan kun je makkelijk jouw overwaarde gebruiken om de bijkomende kosten van het oversluiten van je hypotheek mee te financieren. Zo hoef je geen eigen geld te gebruiken én heb je meteen lage maandlasten!

3. Huidige rente verlagen zonder kosten te maken

Wil je de overwaarde op je woning niet gebruiken voor het oversluiten van je hypotheek? Geen probleem! Laat door ons onderzoeken of rentemiddeling mogelijk is. We vragen dan aan jouw geldverstrekker of zij de rente van jouw lopende hypotheek kunnen verlagen en de bijbehorende kosten kunnen spreiden over meerdere jaren. Slim om te doen!

Benieuwd hoe jij kan profiteren? Vraag gratis check!

Vul onderstaand formulier in of bel 078 648 14 18 voor onafhankelijk advies. Het eerste gesprek is gratis! Of je nu in 2020 je overwaarde wil opnemen of je hypotheek wil oversluiten: onze adviseurs vinden graag voor jou de voordeligste optie!

Heb je een vraag? Bel ons!