Sleutels met sleutelhanger huis

Huis snel verkopen en nieuw huis kopen? Dit is hét moment!


20.412 keer gelezen

Denk jij er al even over om je eigen huis te verkopen en een nieuw huis te kopen? Wacht dan niet langer. Jouw huis verkopen gaat sneller dan ooit. Hieronder lees je hoe dat precies zit. En je ontdekt waarom zelfs eerst kopen en dan pas verkopen nu een uitstekende een optie is! 

Hoe lang staat een huis te koop? Kort!

Sinds 2000 is de verkooptijd van huizen niet zo kort geweest als nu. Hoe lang staat een huis gemiddeld te koop? In het derde kwartaal van 2018 slechts 40 dagen (bron NVM). Een jaar geleden was dat gemiddeld nog 55 dagen. Voor startersappartementen en huizen in de randstad is de gemiddelde verkooptijd zelfs nóg korter! Huizen die 5 tot 7 dagen te koop staan, zijn daar allang geen uitzondering meer. 

Je huis verkopen in 2019? 2 opties!

Niet zo gek dus dat veel huizenbezitters tegenwoordig de stap zetten om hun huis te verkopen. Heb jij al een eigen woning? Dan heb je als eigenaar 2 opties: 

Optie 1: eerst verkopen dan ander huis kopen

Eerst verkopen en dan kopen zeker een optie, omdat kopers voor jouw huis in de rij staan. Je kan dus goede afspraken maken over de overdrachtsdatum. Vaak is een huis zo gewild, dat kopers daarover willen onderhandelen. Dat is in jouw voordeel! Zo kun je afspreken dat je zelf nog een tijdje in je huis kan blijven wonen, tot je zelf wat anders gevonden hebt. Een paar jaar geleden was dan nog wel anders. 

Optie 2: eerst een huis kopen dan verkopen

Veel huiseigenaren kiezen niet voor deze optie, omdat het een risico lijkt. Maar is dat ook zo? In de huidige markt wordt jouw oude woning veel makkelijker verkocht dan een paar jaar geleden. Financieel is dit ook goed te regelen. Om de aankoop van jouw nieuwe huis te financieren, kun je als je overwaarde hebt een ‘overbruggingskrediet’ aanvragen, zodat je voordat jouw huidige woning overgedragen is al kunt beschikken over deze overwaarde. De rente die je over het overbruggingskrediet betaalt, is  meestal net iets hoger dan de rente voor een ‘normale’ hypotheek. Deze rente is fiscaal gewoon aftrekbaar. Zodra je oude huis is verkocht, los je met de  overwaarde het overbruggingskrediet af. 

Bod doen op huis? Gratis financiële check bij Academica!

Ga jij een bod doen op een huis? Dan is het belangrijk dat je op voorhand al kan aantonen dat de financiering in orde is. Bijvoorbeeld doordat je op papier kan laten zien hoe hoog de hypotheek is die jij bij de bank krijgt. Tip: via Academica krijg je nu een gratis financiële check op papier. Leg je dit voor aan de eigenaren van het huis? Dan zien ze meteen dat jij je zaken goed geregeld hebt. Zo kunnen ze niet meer om jou als bieder heen!

Nieuwe woning in 2019? Neem contact op!

Ga voor een nieuwe woning in 2019! Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. Wij helpen jou om alles financieel piekfijn in orde te brengen. Omdat we onafhankelijk zijn, weet je zeker dat je in goede handen bent. Het eerste gesprek is altijd kosteloos. 

Heb je een vraag? Bel ons!