Hangende overhemden

Huis kopen met inloopkast of er zelf een maken? 5 ideeën!


46.376 keer gelezen

Denk jij bij een inloopkast meteen aan een ‘kast’ van een huis? Dat hoeft niet! Een inloopkast zelf maken is helemaal niet zo moeilijk. En koop jij toch liever een kant-en-klaar huis met inloopkast? Ook dan is er in elk budget iets te vinden. Lees verder voor leuke opties en ideeën. 

Zelf inloopkast maken (5 ideeën) 

Eerlijk is eerlijk. Voor een inloopkast heb je best wel wat ruimte nodig. Daarom vind je de meeste huizen met inloopkast in een hoger segment. Toch kan je met een beetje creativiteit heel snel wat extra bergruimte maken. Wil je zelf een inloopkast in huis maken? Hieronder een paar voorbeelden. 

Inloopkast maken van extra slaapkamer

Heb jij een extra slaapkamer over? Dan is een inloopkast natuurlijk zo gemaakt! Koop een paar handige wandkasten op de woonboulevard en je bent klaar! Kijk maar naar de voorbeelden hieronder: 

Een klassieke, grote inloopkast. Bridget Jones en Carrie Bradshaw eat your heart out! 

Of deze complete slaapkamer die is ingericht als inloopkast. Ideaal als je een woning hebt met 5 slaapkamers, zoals hier in Tilburg. 

Slaapkamer opdelen in 2 ruimtes door middel van kasten

Heb jij één grote slaapkamer en wil je best wat ruimte inleveren? Plaats een extra kast en je creëert zo een aparte ruimte. Ideaal! Eén meubel erbij en je hebt de luxe van een eigen inloopkast. Dat geldt ook voor dit huis in Den Haag (reeds verkocht). 

Inloopkast maken met schuifdeuren

Een inloopkast zelf maken hoeft helemaal geen enorme klus te zijn. Sta een klein deeltje van je slaapkamer of hal af en zet er een schuifdeur voor en, voilà! Je hebt extra veel bergruimte en ook nog eens een super luxe uitstraling. Een mooi voorbeeld zie je hier in Bavel! 

Maak gebruik van hoekjes of andere loze ruimtes

Heb je een schuin dak? Dat is de perfecte ruimte om een inloopkast te maken. Zoals in dit huis in Klundert. Dat is nog eens efficiënt omgaan met je ruimte. 

Inloopkast financieren? Neem je overwaarde op!

Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Een inbouwkast laten maken kan natuurlijk ook! Hiervoor geld vrij maken is makkelijker dan ooit: de huizenprijzen stijgen en de regels voor banken worden soepeler. Daarom is je overwaarde opnemen nu een eitje! Heb jij een huis dat op dit moment meer waard is dan de hypotheek die er op rust? Dan kan je een deel van die overwaarde opnemen om er mee te doen wat je wilt. Een inloopkast laten maken behoort dus ook tot die mogelijkheden! 

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Academica helpt graag!

Of je nu zelf een inloopkast wil maken van jouw overwaarde, of toch liever voor een hele nieuwe woning gaat… Academica helpt je graag! Bel 078 648 14 18 of vul hieronder het contactformulier in. Wij zetten jouw mogelijkheden op een rij.

Heb je een vraag? Bel ons!