Brullende leeuw

Huis kopen 2024: 4 tips om andere kopers te verslaan!


33.478 keer gelezen

Jij bent op huizenjacht, net als vele anderen. Wil jij weten hoe je met die moordende concurrentie een kans maakt om een huis te kopen in 2024? 4 tips!

Tip 1. Bezichtigen? Weet eerst je maximale hypotheek

Wil jij in 2024 een huis kopen? Bezichtigen is hartstikke leuk, maar wat als je het toch niet kan betalen? Verspil geen tijd aan huizen die niet binnen jouw budget passen. Vraag dus vóórdat je überhaupt gaat kijken, een vrijblijvend gesprek aan met een hypotheekadviseur. Hij of zij berekent je maximale hypotheek. Of, bereken je maximale hypotheek alvast online. Dan weet je voor welk huis je kunt gaan kijken. Extra tip: ga voor onafhankelijk hypotheekadvies. Dan worden alle geldverstrekkers vergeleken voor de laagste rentes en de beste voorwaarden. Zo kan jij in 2024 een huis kopen met een voordelige hypotheek die bij jou past.

Tip 2. Huis zoeken via makelaars op social media

Een huis zoeken via Funda probeert iedereen. Daarom is het slim om ook andere kanalen in de gaten te houden. Een hele simpele manier om up-to-date te blijven, is het volgen van makelaarskantoren op social media. Dit heeft 2 voordelen. Ten eerste zit je dichtbij de bron. Makelaars zullen nieuwe huizen die in 2024 te koop komen misschien sneller op hun eigen Facebook, Instagram of zelfs TikTok plaatsen, dan dat ze op Funda staan. Een tweede voordeel is dat je op ieder moment van de dag nieuwe woningen tegen kunt komen. Misschien komt jouw nieuwe huis in 2024 wel in je tijdlijn voorbij terwijl je op de bus staat te wachten.

Tip 3. Huis kopen in 2024? Bel alvast die makelaar!

Wie zijn er als eerste op de hoogte van nieuwe woningen op de huizenmarkt? Juist, verkoopmakelaars! Een telefoontje naar een aantal makelaarskantoren kan wonderen doen. Met een beetje geluk houden ze jou in gedachte. Extra tip: zoek op de website van de makelaar alvast naar een huis dat past bij jouw wensen. Is dit huis al verkocht? Hou je van de domme en pleeg toch een belletje! Dit huis kun je namelijk prima als referentie gebruiken. De makelaar heeft nu een goed beeld van wat jij zoekt. Zo kan hij jou bellen als er iets gelijkwaardigs in de verkoop komt.

Tip 4. Vergeet de ontbindende voorwaarden niet

Ontbindende wat…? Daar heb je het al! Een bod doen is niet zonder risico. Als je geen goede afspraken hebt gemaakt over ontbindende voorwaarden, kun je zomaar eens aan een huis vast komen te zitten dat je niet kunt betalen. In het ergste geval betaal je dan een boete die kan oplopen tot 10% van het aankoopbedrag! Dat kan je voorkomen als je in 2024 een huis wil kopen. Laat je goed adviseren vóór je een bod doet. Leg de ontbindende voorwaarden vast met een professional die opkomt voor jouw belangen. Zo weet je zeker dat je nergens aan vast zit en kun je zonder zorgen snél een bod uitbrengen.

Huis kopen? Bel Academica!

Bel 078 648 14 80 voor onafhankelijk advies of vul het contactformulier in. Wij zoeken de laagst mogelijke rente voor jou en als je wilt helpen wij je bij de aankoop van je huis. Alles om jouw concurrentie voor te zijn!

Heb je een vraag? Bel ons!