inrichting televisiehoek

Huis huren of kopen in 2017? Berekenen doe je zo!


14.317 keer gelezen

Wil jij gaan verhuizen maar twijfel je nog of je moet huren of kopen? Je bent niet de enige. Lees in 2 minuten hoeveel hypotheek je kunt krijgen met je huidige woonlasten en waarom een huis kopen vaak voordeliger is.

Huis huren, lekker makkelijk maar...

Als jij nog aan het huren bent, dan voel je je vrij. Je kan ‘weg’ wanneer je wilt, wat fijn is als je nog niet weet waar je definitief wil wonen. Ook het onderhoud van de woning is niet jouw verantwoordelijkheid. Maar een huis kopen levert vaak nóg meer voordelen op en het is minder ‘definitief’ dan je wellicht denkt. En: op 1 punt gaat huren het absoluut verliezen van een huis kopen: de maandlasten!

Huis kopen in 2017, bereken je voordeel!

Voor hetzelfde bedrag dat je maandelijks kwijt bent aan huur, kun je je hypotheek betalen. Maar hoeveel hypotheek kan je krijgen op basis van je huidige huurbedrag? Hieronder kun je zien wat voor jou voordeliger is: huren of kopen.


 

Extra financiële voordelen huis kopen

Een huis kopen heeft nog meer financiële voordelen:

  • Een groot deel van je maandelijkse woonlasten gaan naar het aflossen van je hypotheek. Hierdoor dient je huis ook als spaarpot: je bouwt een eigen vermogen op.
  • De fiscale voordelen voor kopers zijn groter dan voor huurders. Denk aan hypotheekrenteaftrek, maar ook de vermogensbelasting. Je geld investeren in een huis is op lange termijn voordeliger dan sparen. Zeker nu: de spaarrentes zijn extreem laag.
  • Heeft jouw woonkamer een nieuwe vloer nodig of wil je jouw tuin eens flink op de schop nemen? Elke investering die je doet, voegt waarde toe aan jouw huis. Anders dan bij een huurhuis, waar de investering jou alleen maar geld kost.

Huis kopen al snel voordeliger!

Al met al is kopen vaak 20% tot 40% voordeliger dan huren. En als je een huis koopt, hoef je daar echt geen 20 jaar te wonen. Je hypotheek kan je meestal gewoon meenemen, mocht je verhuisplannen hebben. Fijn om te weten!

Ga jij voor kopen? Ga voor Academica!

Bel 078 648 14 18 voor een vrijblijvend gesprek en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn! Hieronder je gegevens achterlaten mag ook natuurlijk. 

Heb je een vraag? Bel ons!