Woonwijk Nederland

Huidige huis verhuren en nieuwe woning aanschaffen? Geen probleem!


6.558 keer gelezen

Nu meerdere gemeenten invoeren dat je zélf in je koopwoning moet wonen, wordt het voor beleggers lastiger om via een hypotheek een huis aan te schaffen om vervolgens te verhuren. Fijn voor mensen die een huis zoeken. Maar lastig als jij er aan dacht om jouw woning te verhuren en zelf ergens anders te gaan wonen. Of, toch niet? Want er is toch een mogelijkheid om je huis te verhuren zonder er zelf te wonen! En die is makkelijker dan je misschien denkt…

Nieuwe woning met huidige lage rentetarief

Stel, je bent van plan een tweede woning te kopen zodat je één huis kan verhuren en in het ander kan wonen. Om dit te kunnen doen, is het de bedoeling dat je zelf in het nieuwe huis gaat wonen. Voor de nieuwe woning sluit je dan een reguliere hypotheek af. Goed nieuws: hypotheekrentes zijn nu nog laag. En kunnen vaak nóg lager uitpakken wanneer jij jouw huis gaat verduurzamen. Fijn, want zo houd je de hypotheeklast voor je nieuwe huis goed betaalbaar. En dan je huidige woning. Hoe zorg je dat je die kan verhuren?

Een vastgoedhypotheek voor jouw huidige woning

Jouw huidige koopwoning met hypotheek verhuren mag niet zo maar. Gelukkig kan je jouw hypotheek bij een aantal geldverstrekkers oversluiten naar een verhuurhypotheek. Hiermee geeft de bank jou toestemming om jouw oude huis te verhuren. Omdat dit huis al in jouw bezit was, is de zelfbewoningsplicht meestal niet van toepassing. Deze plicht geldt namelijk alleen voor huizen die na de invoering van de regel zijn gekocht. Nóg een voordeel: het is bij de meeste verhuurhypotheken mogelijk om de verwachte huurinkomsten mee te nemen in de hypotheekaanvraag . Hierdoor heb je minder eigen kapitaal en inkomsten uit werk nodig. Let wel: de hypotheekrentes voor een verhuurhypotheek zijn hoger dan die van een reguliere hypotheek. Gelukkig vinden de experts van Academica altijd de meest voordelige hypotheek voor jouw situatie.

Huis verhuren? Vraag advies aan Academica!

Denk jij erover je woning te verhuren? Vraag dan altijd advies aan een hypotheekexpert. Bij Academica vergelijken we de gehele hypotheekmarkt. We kijken verder dan jouw eigen bank. Hierdoor vinden we altijd de meest voordelige rentes en voorwaarden voor jouw situatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel 078 648 14 80 of laat je gegevens hieronder achter.

Heb je een vraag? Bel ons!