Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Krijg meer bij Academica!


11.753 keer gelezen

Bij een droomhuis hoort idealiter ook een gunstige hypotheek. Maar hoe krijg je dat nu eenvoudig voor elkaar? Er zijn genoeg hypotheekaanbieders in de markt, maar je krijgt lang niet overal hetzelfde. Ontdek de 4 situaties waarin wij nóg meer voor elkaar krijgen voor jou! 

1. Heb je een lager inkomen? Ruimere toetsing mogelijk! 

Hypotheeklasten komen elke maand terug. Dat moet natuurlijk goed bij je inkomen passen. Toch toetsen veel banken en geldverstrekkers té streng. Academica zal, waar mogelijk, als onafhankelijke partij een ruimere toetsing toepassen. Hierdoor kun je misschien je hypotheek toch oversluiten of verhogen. En dat kan net dat beetje extra ademruimte zijn wat je nodig hebt om jouw droomhuis te bemachtigen of jouw maandlasten te verlagen!

2. Heb je geen vast contract? Krijg toch een hypotheek!

Een tijdelijk contract of uitzendcontract is tegenwoordig geen uitzondering meer. Gelukkig kan je tegenwoordig ook bij steeds meer aanbieders een hypotheek krijgen zónder vast contract. Waar dat is? Dat weet Academica!

3. Ben je zelfstandig ondernemer? Ook voor jou is er een hypotheek!

Als zelfstandig ondernemer heb je geen vast inkomen. Een hypotheek lijkt hierdoor misschien een brug te ver, maar niets is minder waar. Er zijn veel mogelijkheden om als zzp’er een hypotheek te krijgen.  Zo kun je met je inkomen van de afgelopen 2 of 3 jaar op diverse manieren rekenen om aan een passende hypotheek te komen. Zelfs voor groeiende ondernemingen, of de ondernemer met cijfers van slechts 1 jaar zijn er mogelijkheden. Academica kijkt graag met je mee om een passende hypotheek te vinden!

4. Ben je starter? Meer hypotheek met hulp van ouders!

Ben je starter? Dan is het niet altijd eenvoudig op de woningmarkt. Gelukkig weten we bij Academica wat de éxtra mogelijkheden zijn wanneer ouders bijspringen. Bijvoorbeeld:

  • Een eenmalige belastingvrije schenking van maximaal 100.000 euro. Dat geldt zolang het kind tussen de 18 en 40 jaar is en zolang het geld gebruikt wordt bij de aankoop van de woning of aflossing van de hypotheek.
  • Garant staan bij het afsluiten van een hypotheek. Ouders en kind tekenen daarbij samen en zijn hierna beide aansprakelijk voor de hypotheeklasten. Door deze garantstelling kan het kind een hogere hypotheek krijgen.
  • Ouders kunnen geld lenen aan hun kind voor de aankoop van een huis. Dit is een zogenaamde familiehypotheek of ouder-kind-hypotheek. Het onderpand van het geleende geld is het huis. 

Ga voor een hypotheek van Academica!

Academica kijkt graag met je mee om jou van een hypotheek te voorzien! Bel ons op 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. In een persoonlijk gesprek gaan wij dan samen met jou op zoek naar alle mogelijkheden.

Heb je een vraag? Bel ons!