Appartementcomplexen met begroeiing

Groene hypotheek: wat is jouw rentekorting?


17.633 keer gelezen

Weet je dat je met een groene hypotheek onder bepaalde voorwaarden een 0,25% lagere hypotheekrente kunt krijgen? Nee, je hebt er geen groene vingers voor nodig. En een groene hypotheek heeft niks met de hoeveelheid gras in je tuin te maken. Benieuwd wat de voorwaarden wél zijn? En hoe je die rentekorting krijgt? Wij leggen het je uit!

Wat is een groene hypotheek?

Een groene hypotheek is een hypotheek waarbij je een lagere rente (rentekorting) krijgt wanneer je een duurzame woning hebt of gaat kopen. Hiervoor wordt gekeken naar het energielabel van een huis en de EPC waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Hoe hoog de korting is, verschilt per aanbieder. Er zijn steeds meer nieuwe ‘groene banken’. Wil je zeker weten dat je de laagste groene rente vindt? Ga voor onafhankelijk advies van Academica, dan worden alle rentes vergeleken!

Groene hypotheek: rentekorting kan flink oplopen

De rente die je betaalt voor een groene hypotheek is lager dan een reguliere hypotheekrente. Je kunt al rentekorting krijgen bij een woning met energielabel B en de rentekorting bij een nul op de meter woning kan maar liefst oplopen tot 0,25%! Dat kan je op jaarbasis veel geld aan hypotheekrente schelen!

Wanneer kom ik in aanmerking voor groene hypotheek?

Je kunt vaak bij een energielabel B al een groene hypotheek krijgen. Maar heb je dat (nog) niet? Door te starten met het verduurzamen van jouw woning en hiermee het energielabel te verbeteren, kom jij na de verduurzaming alsnog in aanmerking voor rentekorting. Zo kun je bijvoorbeeld een warmtepomp plaatsen in plaats van een cv-ketel. Of je kunt investeren in zonnepanelen. Dit soort investeringen leveren jou aan twee kanten winst op: je krijgt een lagere hypotheekrente én je bespaart op je energierekening! Klop voor groen hypotheekadvies bij Academica aan. Wij weten precies bij welke groene hypotheekverstrekkers dit mogelijk is.

Voldoe makkelijk aan voorwaarden met nieuwbouw

Koop je nieuwbouw? Vanaf 2012 zijn nagenoeg alle woningen die gebouwd zijn in Nederland van een energielabel A voorzien. Je komt dus direct in aanmerking voor een groene hypotheek bij aanschaf van een nieuwbouwwoning!

Denk jij, ja interessant? Contact onze groene hypotheekadviseurs!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor een groene hypotheek? Neem contact op met Academica! Wij hebben alle ‘groene hypotheekverstrekkers’ in beeld en dus ook alle mogelijke rentekortingen. Laat hieronder je gegevens achter of bel ons: 078 648 14 80.

Heb je een vraag? Bel ons!