Goedkoopste hypotheek afsluiten 2021

Goedkoopste hypotheek afsluiten in 2022? Let hierop!


28.939 keer gelezen

Ben jij op zoek naar de goedkoopste hypotheek in 2022? Dan raak je al snel de weg kwijt: er zijn zoveel hypotheekaanbieders die schreeuwen dat ze het goedkoopst zijn. Maar waar moet je nu écht op letten? Je leest het hier!

Hoe vind ik de goedkoopste hypotheek in 2022?

Veel mensen denken: de goedkoopste hypotheek is de hypotheek met de laagste rente. Toch is dat niet altijd waar! Er zijn verschillende onderdelen die een hypotheek goedkoop maken, of juist duur. Kijk maar..

▶ Hypotheekadvies (vergelijken loont)

Om een hypotheek af te sluiten, heb je kennis nodig. De hypotheeklast is voor de meeste mensen de grootste maandelijkse last van alle uitgaven. De meeste kopers en oversluiters gaan dus niet zomaar over een nacht ijs en maken gebruik van hypotheekadvies. Terecht! De kosten voor hypotheekadvies kunnen echter flink verschillen. Dit zit hem meestal in de geboden service. Wordt de hele markt vergeleken, of een enkele aanbieder? Wordt jij totaal ontzorgd, of moet je praktisch alles zelf doen?

▶ Laagste rentetarief (krijg je niet overal)

Je eigen bank biedt jou als trouwe klant vaak op het eerste oog goedkoper hypotheekadvies aan. Maar let op: de kans dat je daar de laagste rente vindt is klein! Reden? De bank biedt alleen eigen rentetarieven aan. Het is dus maar de vraag of je daar de goedkoopste hypotheek kunt vinden. Oplossing? Een onafhankelijk hypotheekadviseur. Die vergelijkt alle hypotheekrentes in de markt voor je. Zo weet je zeker dat de voordeligste hypotheekrente er altijd tussen zit.

▶ Laagste rente vs. voordeligste rente (wees kritisch)

Maar met de laagste rente ben je er nog niet! De meest gekozen rentes staan 10 of 20 jaar vast. Als je tijdens deze periode aflost op jouw hypotheek, dan is het wel zo fijn als de rente automatisch meedaalt met het afgeloste bedrag. De laagste rente bij aanvang, hoeft niet altijd de laagste rente over de hele looptijd te zijn. Wat is voor jou de voordeligste rente? Laat je hierover adviseren door een onafhankelijk hypotheekadviseur.

▶ Rentevaste periode (lang vs. kort)

Jouw hypotheekrente zet je vast voor een bepaalde periode. Op dit moment zijn de verschillen tussen de kortste en langste rentevaste periode ontzettend klein: 0,67% voor 1 jaar vs. 1,38% voor 30 jaar vast (januari 2022)! Door de rente voor lange tijd vast te zetten kun je langer van de lage tarieven profiteren. Maar hierdoor zijn je maandlasten wel hoger. Het is dus belangrijk om jouw persoonlijke situatie en toekomstplannen erbij te betrekken wanneer je de rentevaste periode van jouw hypotheek bepaalt.

▶ Voorwaarden (let op addertjes)

Naast de rente en automatische rentedaling, zijn er meer voorwaarden die horen bij je hypotheek: mag je bijvoorbeeld tussentijds aflossen met eigen geld, zonder dat er extra kosten bij komen? En mag je die lage rente meenemen bij een verhuizing? Kies je in 2022 voor een hypotheek met NHG? Dat levert jou vaak een goedkopere hypotheek op, maar hiervoor betaal je wél eenmalig een premie. Allemaal belangrijke voorwaarden om mee te nemen in je keuze voor jouw goedkoopste hypotheek.

Staar je niet blind

Het mag duidelijk zijn: staar je vooral niet blind op de goedkoopste hypotheekrente en de laagste kosten. Gedurende de volledige rentevaste periode bepalen het rentepercentage, de rentevaste periode én de voorwaarden of jouw hypotheek écht goedkoop is. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt? Volg dan onderstaand stappenplan!

De goedkoopste hypotheek afsluiten in 4 stappen!

1. Kies voor een onafhankelijk hypotheekadviseur die alle hypotheken voor jou vergelijkt.

2. Bepaal samen je rentevaste periode.

3. Vergelijk de voorwaarden van alle aanbieders.

4. Ga voor de laagste hypotheekrente die past bij jou wensen!

Begin nu met stap 1! Ga voor goed advies

Wij zijn onafhankelijk en vergelijken alle hypotheken in de markt voor je. Zo weet je zeker dat jij in 2022 écht de goedkoopste én de beste hypotheek krijgt in jouw situatie. Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. Het eerste gesprek is gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!