schrijven

Geen boete bij het oversluiten van mijn hypotheek in 2020? Is dat mogelijk?


18.580 keer gelezen

Wil jij je hypotheek oversluiten, zodat je kan profiteren van een lagere rente? Vaak krijg je dan te maken met een boeterente. Dit is het bedrag dat je aan de bank moet betalen, wanneer je tussentijds van jouw hoge hypotheekrente af wilt. Maar wanneer betaal je géén boete bij het oversluiten van jouw hypotheek? En waarom is je hypotheek oversluiten met een boeterente vaak toch een goed idee? Lees het!

Wanneer betaal ik geen boete bij oversluiten van mijn hypotheek?

Bij het oversluiten van een hypotheek, betaal je vrijwel altijd een boeterente. Toch zijn er enkele uitzonderingen. Zo betaal je in deze 2 situaties vaak geen boete bij het oversluiten van je hypotheek:

1. Geen boeterente bij einde rentevaste periode

Als jouw rentevaste periode afloopt, betaal je geen boete bij het oversluiten van je hypotheek. De bank loopt in dit geval geen rente-inkomsten mis. Zij doen jou dan een nieuw rentevoorstel. Tip: ga eerst voor gratis onafhankelijk hypotheekadvies van Academica voordat je dit voorstel accepteert. Wij vergelijken gratis de laagste rentes van alle hypotheekaanbieders voor je. Ook jouw huidige financiële situatie en toekomstplannen nemen we mee. Zo weet je zeker dat je altijd het allerbeste aanbod krijgt!

2. Geen boeterente bij verhuizing

Ook als je verhuist, hoef je in de meeste gevallen geen boete te betalen bij het oversluiten van je hypotheek . Toch zijn er uitzonderingen. Zo kan het zomaar zijn dat je toch een boeterente betaalt wanneer je je huis verkoopt en een nieuwe hypotheek wilt. Zo zit je nog steeds opgescheept met die boete…

Ook mét boeterente oversluiten loont vaak!

Goed om te weten: als je jouw hypotheek oversluit en er geldt een boeterente, dan is dat vaak geen probleem. Een boeterente kan je namelijk zien als investering. Zo kan je dit bedrag meestal meefinancieren in je volgende hypotheek. Het bedrag wordt erbij opgeteld, maar door de lagere rente van je nieuwe hypotheek kun je alsnog veel besparen. Ook zijn de kosten voor oversluiten vaak fiscaal aftrekbaar. Dat geldt ook voor de boeterente, waardoor je een deel van je kosten in de meeste gevallen terugkrijgt. Die boeterente heb je dus doorgaans snel terugverdiend! Dit maakt het nog aantrekkelijker om over te sluiten.

Hypotheek oversluiten slim? Neem contact op!

Onze adviseur rekent precies voor jou uit wat je mogelijkheden zijn. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen? Contact opnemen met Academica voor een kosteloze inventarisatie. Wij zijn onafhankelijk en hebben de laagste rentes in de markt. Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. Dan weet je snel wat jij kan besparen!

Heb je een vraag? Bel ons!