geld

Financieel fit het nieuwe jaar in: handige checklist!


7.781 keer gelezen

Het duurt niet lang meer of 2022 staat alweer voor de deur. Wil jij ondanks alle oplopende prijzen, financieel fit het nieuwe jaar in? Dan is het slim om nu al een aantal zaken onder de loep te nemen. Welke precies? Bekijk deze handige checklist voor een frisse financiële start!

1. Dure kredieten? Verlaag je rentelast

Heb jij dure kredieten (leningen)? Bijvoorbeeld voor een verbouwing, de aanschaf van een auto, wasmachine of om extra financiële ruimte te creëren? Dan betaal je maandelijks vaak ongemerkt te veel aan rente. Gelukkig kan je hier wat aan doen. Zo kan je dure kredieten vaak meenemen in een hypotheek. Dit is wel afhankelijk van de waarde van je woning en jouw inkomen. Je sluit dan een hypotheek af, waarin jouw leningen worden meegenomen. Het grootste voordeel: de superlage hypotheekrentes van dit moment ten opzichte van de rentes van kredieten die vaak oplopen tot wel 10%!

2. Neem verzekeringen bij je hypotheek onder de loep

Heb jij bij jouw hypotheek verzekeringen afgesloten? Bijvoorbeeld voor overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid? Vaak wordt hier na het afsluiten van de hypotheek niet meer naar omgekeken. Toch is het slim om dit regelmatig te doen. De 2 redenen:

1. Je persoonlijke situatie verandert: misschien heb je verhuisplannen, is je gezinssituatie gewijzigd of ga je meer verdienen. Het is daarom goed om te bekijken of deze verzekeringen nog wel aansluiten bij jouw wensen, persoonlijke situatie of behoeften.

2. Vaak lagere premies mogelijk: de laatste jaren is het aanbod in producten en dekkingen groter dan ooit. Dat betekent meer keuze, veel concurrentie en dus lagere premies. De moeite waard dus om te vergelijken!

3. Verbouwing in 2022? Laat gratis checken

Heb jij in 2022 plannen om je koophuis te verbouwen of verduurzamen? Bijvoorbeeld een uitbouw, nieuwe keuken, zonnepanelen of een warmtepomp. Dan is het verstandig om nu al te kijken naar de financiering van deze plannen. Goed om te weten: verbouwen of verduurzamen hoeft geen aanslag op je spaargeld te zijn! Zo kan je in veel gevallen subsidie aanvragen voor duurzaamheids­maatregelen van je koopwoning én kan je een verbouwing of verduurzaming van je koopwoning vaak financieren via je hypotheek. Laat je mogelijkheden gratis checken door Academica.

Financieel fit het nieuwe jaar in? Academica helpt jou op weg

Wil jij advies en hulp om financieel fit 2022 in te gaan? Bel 078 648 14 80 of laat je gegevens achter. Onze hypotheekexperts helpen je graag met het uitzoeken van alle mogelijkheden. Het is eerste gesprek is gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!