rekenmachine

Energieprijzen nu niet meer vast te zetten, je hypotheekrente wel!


6.271 keer gelezen

Torenhoge energierekeningen en stijgende prijzen voor alle eerste levensbehoeften. Iets waar we niets aan kunnen doen, maar waar we allemaal mee te maken hebben. Waar je wél grip op kunt krijgen: je hypotheeklast! En laat dat juist voor de meeste mensen de grootste maandelijkse uitgave zijn. Benieuwd hoe jij voor de lange termijn zekerheid inbouwt?

Torenhoge energierekening

Door de huidige situatie is het bij energieleveranciers niet mogelijk om bij een andere aanbieder het tarief vast te zetten. Voor veel Nederlanders is de energierekening fors gestegen. Vooral mensen met een variabel energiecontract hebben hier direct mee te kampen. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat dit geldt voor bijna de helft van alle huishoudens. Heb jij geen variabel, maar een vast energiecontract? Ook dan zal jouw energietarief flink omhoog gaan wanneer jouw contract afloopt. En hier houdt het niet bij op, want…

Ook prijzen brandstof en boodschappen rijzen de pan uit

Naast de stijgende energieprijzen, worden ook de prijzen aan de pomp en in de supermarkt steeds hoger. Tanken was nog nooit zo duur: de gemiddelde prijs voor Euro95 staat nu op 2,43 euro per liter (17 maart 2022). Vergelijk je dit met exact een jaar geleden en je bent maar liefst 40% duurder uit! Daarnaast betaal je sinds dit jaar ook meer voor groenten en fruit. Zo steeg de prijs van bijvoorbeeld een bleekselderij in vergelijking tot begin dit jaar van gemiddeld 0,99 naar 1,41 euro! En voor een zak aardappelen betaal je 44% meer in vergelijking tot begin dit jaar. Het einde van de prijsstijgingen lijkt nog niet in zicht, want de verwachting is dat alle prijzen in de schappen van de supermarkt zullen blijven stijgen in de loop van 2022.

Compenseer stijgende kosten met lage hypotheeklast

Aan de stijgende energie- en boodschappenprijzen kan je weinig doen. Gelukkig wel aan jouw hypotheeklast. Deze kan namelijk vaak flink omlaag. En dat is fijn in zo’n dure tijd. De hypotheekrentes zijn op dit moment nog zeer aantrekkelijk. Wanneer je jouw hypotheek oversluit naar een lagere rente, gaat jouw maandlast vaak een stuk omlaag. En zet je deze vast voor bijvoorbeeld 20 of 30 jaar? Dan ben je lang verzekerd van een lage maandlast. Goed om te weten: meerdere geldverstrekkers hebben hun hypotheekrente al meermaals verhoogd in korte periode. Experts achten de kans groot dat deze stijging zich voortzet. Wil jij ook grip krijgen op jouw hypotheeklast en oversluiten naar een lage maandlast? Kom dan nú in actie!

Ook meer zekerheid door lagere hypotheekrente? Bel Academica!

Benieuwd of jouw hypotheeklast omlaag kan in deze dure tijd? Schakel een onafhankelijk hypotheekadviseur van Academica in. Wij vergelijken alle geldverstrekkers in de markt voor de laagste rentes. Wij kijken graag met je mee voor de mogelijkheden en geven passend hypotheekadvies in jouw persoonlijke situatie. Bel 078 641 14 80 of laat je gegevens achter. Het eerste gesprek is gratis.

Heb je een vraag? Bel ons!