Energiebesparingshypotheek

Energiebesparingshypotheek: nu lage hypotheekrente regelen, later inzetten!


5.521 keer gelezen

Stel, jij doucht al korter en gebruikt zo min mogelijk stroom. Toch zie je jouw energiekosten de pan uit rijzen en denkt: hier wil ik iets aan doen! Wat je moet regelen voor het vergroenen van je woning? De financiën! Wil jij je spaargeld niet aanspreken voor verduurzaming? Geen nood. Er zijn méér opties. Zoals een hypotheek voor energiebesparende maatregelen. Benieuwd hoe het zit?

Wat zijn energiebesparende maatregelen?

Alle verduurzamingsmaatregelen waardoor jij minder geraakt wordt door hoog oplopende energieprijzen, zijn energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan isoleren van je woning, zoals vloer, muren, dak of ramen om de warmte/koelte binnen te houden. En een warmtepomp of zonnepanelen om energie op te wekken. In veel gevallen is dit te financieren via je hypotheek. Goed nieuws: voor de meeste maatregelen geldt een subsidieregeling, waardoor je achteraf een mooi bedrag terug ontvangt.

Energiebesparende maatregelen via je hypotheek: nog steeds aantrekkelijk

"Het is nu toch niet interessant om de kosten van het verduurzamen van je woning via je hypotheek te regelen?” Die vraag horen we de afgelopen maanden vaker. Maar dat is vaak niet zo! Het klopt, de hypotheekrentes zijn de afgelopen tijd gestegen. Maar omdat je een relatief klein bedrag leent, zijn er nog genoeg mogelijkheden om een voordelige tweede hypotheek voor verbouwen af te sluiten. Zoals…

Tweede hypotheek met variabele rente

Bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek met variabele rente. Deze rente kan maandelijks wijzigen maar is het afgelopen jaar nauwelijks gestegen. In juli 2022 is deze rente nog te verkrijgen vanaf 1,35%. De maandelijkse last is een stuk lager dan bij een vaste rente. De maandlasten voor een annuïteitenhypotheek van 30.000 euro met een looptijd van 30 jaar tegen een variabele rente van 1,35% (25 juli 2022) zijn 101,39 euro per maand. Laat de experts van Academica onderzoeken of variabele rente in jouw situatie de meest geschikte optie is.

Voordeel van energiebesparingshypotheek? Je hebt nog even!

De zonnepanelen, warmtepompen én installateurs zijn deze zomer niet aan te slepen. Gelukkig hoef je niet te wachten tot ze weer beschikbaar zijn om je financiering met gunstige voorwaarden te regelen. Het voordeel van een energiebesparingshypotheek is namelijk dat je vanaf het moment dat de financiering rond is, een jaar hebt om de maatregelen te treffen.

Energiebesparingshypotheek? Academica adviseert!

Of jij jouw huis wil verduurzamen via een hypotheek met vaste of variabele rente, win altijd advies in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Academica vergelijkt de gehele hypotheekmarkt op rentes en voorwaarden. Benieuwd wat voor jou het voordeligst is? Bel 078 648 14 80 of laat je gegevens achter via onderstaand formulier. Het eerste gesprek is gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!