Ledlampen groene energie

Duurzaam en energiezuinig wonen? Kies voor ledlampen!


13.687 keer gelezen

Besparen op energiekosten met een duurzaam huis? Dat willen we allemaal wel. Maar hoe begin je met duurzaam en energiezuinig wonen? De lichten voor 1 uur uit tijdens Earth Hour is een goede start, maar met ledlampen “led” je naast het milieu ook op je portemonnee! Wij helpen jou snel én eenvoudig op weg.

Begin simpel: ga voor ledlampen!

Duurzamer en energiezuiniger wonen hoeft niet zo moeilijk te zijn. Wist je dat je met lampen vervangen al veel verschil kunt maken? Lampen zorgen namelijk voor ongeveer 13% van de energiekosten in huis. Energiezuinige lampen zijn dus een slim idee. Anders dan bij gloei- en halogeenlampen, hebben ledlampen geen gloeidraad. Hierdoor wordt er geen energie verspild aan het opwarmen van deze gloeidraad.

Tip: Vervang als eerste lampen die je meest gebruikt en die veel licht geven. Daar kun je snel én veel energie mee besparen!

Waarom zijn ledlampen duurzaam?

  • Ledlampen gebruiken 85% minder stroom dan gloeilampen en 75% minder dan halogeenlampen. Bij een gemiddeld gebruik per jaar scheelt dit 25 kWh. En minder stroom betekent minder energiekosten!
  • Ledverlichting is zuiniger: ze gaan wel 15.000 branduren mee. Halogeenverlichting gaat maar 2.000 uren mee en een gloeilamp slechts 1.000 uur. Je kunt dus één ledlamp vergelijken met 15 gloeilampen!

Zijn ledlampen duurder?

Ledlampen zijn inderdaad duurder om aan te schaffen dan andere soorten lampen. Maar kijk je naar het stroomverbruik en de levensduur? Dan is de ledlamp tóch goedkoper! Met het uitwisselen van één gloeilamp kun je 5 euro per jaar besparen (prijspeil 2019). De kosten voor jouw ledverlichting heb je dus zo terug verdiend! Bedenk je nu even dat er gemiddeld nog 11 gloeilampen en 13 halogeenlampen in Nederlandse huishoudens te vinden zijn. Kijk eens hoeveel energie én kosten je kunt besparen door duurzaam en energiezuinig te gaan wonen!

Kortom: Met “led” let je op het milieu!

Geld besparen én bijdragen aan een schoner klimaat? Met duurzame lampen lukt het! Verlichting heeft een impact op het milieu door de elektriciteit die nodig is om de lampen te laten branden. En laat elektriciteit nu voornamelijk opgewekt worden door fossiele brandstoffen als gas en steenkool. Daarnaast stoot ledverlichting ook nog eens minder CO2 uit. Energiezuinige lampen zijn super simpel in gebruik te nemen. Dus moet je een lamp vervangen? Kies dan voor een ledlamp!

Geld besparen met je hypotheek? Bel Academica!

Nu je weet hoe je simpel kunt beginnen met duurzaam en energiezuinig wonen, wil je misschien gelijk doorpakken en je hele huis duurzaam maken. Wij kijken graag met je mee als je hiervoor een nieuwe hypotheek zoekt, of twijfelt of jouw huidige hypotheek nog bij je past. Bel Academica op: 078 648 14 18 of laat je gegevens hieronder achter. Onze adviseurs nemen contact op en bekijken meteen of en hoe jij kunt besparen!

Heb je een vraag? Bel ons!