Inrichting woonkamer

Bieden op een huis: 5 tips voor jou!


13.625 keer gelezen

Na uren Funda afstruinen, heb je dan eindelijk dé ideale woning gevonden. Tijdens de eerste bezichtiging ben je om, je wil direct gaan bieden op het huis. Hoe pak je dit slim aan?

1. Verberg dat je wil bieden op een huis

'Hier wil ik vandaag wonen!’ Wacht even totdat je buiten staat voordat je dit roept. Hoe lastig het ook is, probeer je enthousiasme te onderdrukken. Dit helpt bij het onderhandelen. Vertel tijdens de bezichtiging dat je nog andere woningen gaat bekijken. Een bod uitbrengen op een huis, dat doe je nooit tijdens een bezichtiging! Met je ontbrekende pokerface geef je je onderhandelingspositie zeker uit handen.

2. Check je mogelijkheden vooraf!

Ben je van plan om te bieden op een huis? Dan is het heel verstandig om van tevoren te checken wat jouw hypotheekmogelijkheden zijn. Laat de woningwaarde berekenen en zoek uit hoeveel je kunt lenen. Zo kom je er zo snel mogelijk achter of jouw droomhuis financieel haalbaar is. Een bod doen op een huis zonder dat je het kunt betalen, heeft tenslotte geen zin!

3. Laat de woningwaarde berekenen door een taxateur

Voor het afsluiten van een hypotheek heb je een taxatierapport nodig. De getaxeerde woningwaarde van een huis heeft namelijk invloed op de hoogte van de maximale hypotheek. Zorg dus voor een gevalideerd taxatierapport van het huis, opgemaakt door een onafhankelijke taxateur. Academica helpt je bij het op laten stellen van zo'n taxatierapport tegen een zeer laag tarief. 

4. Achterhaal waarom het huis wordt verkocht

Wat hebben houtworm, lekkende leidingen en luidruchtige buren met elkaar gemeen? Die wil je nooit in de buurt van je nieuwe huis hebben! Hoe goed een eerste indruk ook is, probeer voor het bieden op een huis altijd te achterhalen waarom een woning wordt verkocht. Zijn er verborgen gebreken? Zijn de huidige bewoners wel zo tevreden als het lijkt? Door dit te onderzoeken voorkom je vervelende verrassingen!

5. Vraag hulp bij het bieden op een huis

Misschien wel de belangrijkste tip: vraag hulp! Bij het bieden op een huis komt er veel op je af.  Hoeveel kun je onder de vraagprijs bieden? Wat is de beste strategie? Natuurlijk wil je een zo laag mogelijk bod uitbrengen, maar de verkoper gaat vaak voor de hoofdprijs! Oplossing: schakel een onafhankelijke aankoopmakelaar in. Die heeft alle kennis en expertise in huis om alles eruit te halen wat erin zit.

Geen zin om de hoofdprijs te betalen?

Bel 078 648 14 18 en schakel onze onafhankelijke aankoopmakelaars in. Zij helpen je van a tot z bij de aankoop van je huis en bedingen de laagst mogelijke koopsom! Of laat je gegevens achter, dan nemen we contact met jou op. 

Heb je een vraag? Bel ons!