Stel bij hypotheekadviseur

Aflossingsblij: 4 feiten die opheldering geven!


14.950 keer gelezen

Word ook aflossingsblij! Je hebt vast de reclame met blije, dansende mensen voorbij zien komen. De campagne ‘Aflossingsblij’ roept mensen op nu al te beginnen met het aflossen van hun aflosvrije hypotheek. Zodat ze aan het einde van de looptijd niet in de problemen komen en bijvoorbeeld noodgedwongen hun huis moeten verkopen. Maar klopt dit wel?

4 aflossingsblij feiten

Door op tijd af te lossen, word je dus aflossingsblij. Maar is direct actie ondernemen wel echt nodig? Wij geven je 4 feiten die opheldering geven over 'Aflossingsblij'.

1. Geen reden tot paniek

We hebben de afgelopen tijd aardig wat telefoontjes gekregen van mensen die vanwege de campagne ‘Aflossingsblij’ opgeschrikt zijn. Maar paniek is in veel gevallen niet direct nodig. Er is op dit moment nog veel mogelijk met een aflossingsvrije hypotheek. Daarnaast geeft onderzoek aan dat veel banken bereid zijn om de aflossingsvrije hypotheek te verlengen, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Slim om hierover advies te vragen.

2. Hypotheek aanpassen kan, maar is niet verplicht

Denk jij dat je straks je hypotheekschuld niet in één keer kan aflossen? Dan is het verstandig om nu advies in te winnen over mogelijke aanpassingen van jouw aflossingsvrije hypotheek. Helemaal nu je op dit moment de lage rentes voor een lange tijd kunt vastzetten! Het is geen doel op zich om afscheid te nemen van jouw aflossingsvrije hypotheek, maar in veel gevallen is het verstandig om na te gaan of deze nog passend is in jouw situatie.

3. Aflossingsvrije hypotheek kun je meeverhuizen

Ga je verhuizen en heb je een aflossingsvrije hypotheek? Dan zijn er vaak mogelijkheden om te blijven profiteren van deze voordelige hypotheekvorm. Al zijn hier wel regels aan gebonden. 

4. Het is complex, advies eigenlijk altijd nodig!

Om te bepalen of het verstandig is om iets met je aflossingsvrije hypotheek te doen, is het vooral belangrijk om je persoonlijke situatie goed te kennen. Krijg antwoord op onderstaande vragen en weet wat voor jou voordelig/slim is om te doen:

  • Hoe hoog is mijn aflossingsvrije hypotheek ten opzichte van de waarde van mijn woning?
  • Wanneer loopt de rentevaste periode van mijn hypotheek af?
  • Wat zijn de risico’s die ik loop?
  • Hoe maak ik optimaal gebruik van de huidige voordelen?

Aflossingsblij worden? Schakel Academica in!

Hulp nodig? Bel 078 648 14 18 of vul je gegevens hieronder in. Onze experts weten binnen een paar minuten of een aanpassing in jouw situatie verstandig is. Met één telefoontje kun jij rust en zekerheid voor de toekomst krijgen!

Heb je een vraag? Bel ons!