Aflossingsvrije hypotheek

Muntgeld stapels en houten huisje

Keuze

Bij het afsluiten van je hypotheek kun je kiezen uit 3 hypotheekvormen: annuïtair, lineair en aflossingsvrij. De aflossingsvrije hypotheek wordt nog vaak afgesloten. Hieronder leggen we uit wat een aflossingsvrije hypotheek precies is.

  • Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

    Bij een aflossingsvrije hypotheek wordt alleen hypotheekrente betaald. Er geldt geen aflosverplichting op deze hypotheekschuld. Het voordeel hiervan is dat je lage maandlasten hebt. Het nadeel is dat je aan het einde van de looptijd een schuld hebt die je in één keer moet aflossen. In veel gevallen is dit op te lossen door een nieuwe hypotheek af te sluiten. Neem hiervoor contact met ons op.

  • Aflossingsvrije hypotheek 2022

    Heb je vóór 2013 een hypotheek afgesloten waarvan je de rente mag aftrekken? Dan kun je gebruik maken van het zogenaamde overgangsrecht. Je mag je aflossingsvrije hypotheek behouden, je hebt nog recht op hypotheekrenteaftrek én je mag je aflossingsvrije hypotheek onder bepaalde voorwaarden oversluiten. Lees in dit artikel over de mogelijkheden van jouw aflossingsvrije hypotheek in 2022. 

Aflossingsvrije hypotheek in beeld

De bruto maandlast van een aflossingsvrije hypotheek ziet er gedurende een 30-jarige looptijd zo uit. Aan het einde los je de hypotheekschuld in 1 keer af.

Aflossingsvrij, iets voor jou?

Contact

Academica

Niks missen? Ontvang wekelijkse updates over hypotheken!

Heb je een vraag? Bel ons!