Aflossingsvrije hypotheek

Academica

Keuze

Bij het afsluiten van je hypotheek kun je kiezen uit 3 hypotheekvormen: annuïtair, lineair en aflossingsvrij. De aflossingsvrije hypotheek wordt nauwelijks meer afgesloten. Hieronder leggen we uit wat een aflossingsvrije hypotheek precies is.

  • Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

    Bij een aflossingsvrije hypotheek wordt alleen hypotheekrente betaald. Er wordt gedurende de looptijd niet afgelost op de hypotheekschuld. Dat wil niet zeggen dat er helemaal niks afgelost hoeft te worden. Aan het einde van de overeenkomst moet de hypotheekschuld natuurlijk alsnog worden betaald.

  • Geen aflossing gedurende de looptijd

    De samenstelling van de bruto maandlasten blijft hierdoor gelijk, mits je rentetarief tussentijds verandert. Dit heeft een nadeel: aan het einde van de looptijd houd je een schuld over die je in 1 keer moet aflossen. Het voordeel is dat je relatief lage maandlasten hebt.

Aflossingsvrije hypotheek in beeld

Een aflossingsvrije hypotheek ziet er gedurende een 30-jarige looptijd zo uit. Aan het einde los je de hypotheekschuld in 1 keer af.

Aflossingsvrij, iets voor jou?

Ontdek nu of een aflossingsvrije hypotheek bij je past: bel 078 648 14 18

Wij bekijken je persoonlijke situatie en kijken of een aflossingsvrije hypotheek bij jou past. Daarna vergelijken we alle hypotheken in de markt voor je. Zodat jij de laagste rente krijgt!

Contact

Academica