Seniorenhypotheek

Ouder stel hypotheek

Een hypotheek na pensioen

Ga je binnen nu en 10 jaar met pensioen? En wil je jouw maandlast verlagen, overwaarde benutten of verhuizen naar een andere woning? Wij hebben goed nieuws voor je! Een seniorenhypotheek biedt volop mogelijkheden. Wij zetten de opties graag voor je op een rij.

Mogelijkheden seniorenhypotheek

 • Overwaarde benutten als extraatje

  Heb je overwaarde op je huis en woon je nog naar je zin? Dan kan je in veel gevallen je overwaarde opnemen via een seniorenhypotheek. Dit doe je door je huidige hypotheek te verhogen of een nieuwe, vaak voordeligere, hypotheek af te sluiten. Hier kan je dan een hele hoop mooie dingen mee doen, zoals:

  • Je huis verbouwen
  • Een schenking doen aan je (klein)kinderen 
  • Je pensioen aanvullen, of eerder stoppen met werken
  • Investeren in lage maandlasten (oversluiten)
  • En nog veel meer!
 • Nieuwe hypotheek na pensioen

  Verhuis je toch liever naar een andere (kleinere) woning? Ook dan zijn er opties. Je kan de overwaarde van je huidige woning gebruiken voor je nieuwe huis. Je verlaagt hiermee het nieuwe hypotheekbedrag. Daarnaast is de kans groot dat je nieuwe seniorenhypotheek een voordeliger rentetarief heeft, nu de hypotheekrentes zo laag zijn. Hierdoor betaal je minder aan maandlasten. En dat is handig, want vaak is je AOW-uitkering in combinatie met pensioen lager dan je inkomen uit werk. Benieuwd naar de huidige hypotheekrentes?

  Bekijk actuele hypotheekrentes

Let op: grote verschillen tussen hypotheekaanbieders!

Wil jij een seniorenhypotheek afsluiten, dan is het ontzettend belangrijk om geldverstrekkers te vergelijken. De voorwaarden kunnen namelijk erg verschillen: zo hanteert de één strengere voorwaarden dan een ander. Ook worden er verschillende rekenmethodes gebruikt om te kijken of je de hypotheek kan dragen. Goed advies inwinnen is goud waard. Klop aan bij Academica! Onze onafhankelijke hypotheekexperts weten precies bij welke hypotheekaanbieder jij het voordeligst uit bent en bekijken samen met jou wat er allemaal haalbaar en verantwoord is in jouw situatie.

Onafhankelijk advies over jouw seniorenhypotheek

Er zijn veel mogelijkheden om op latere leeftijd je woon- en andere wensen waar te maken via een seniorenhypotheek, ook met een relatief laag pensioeninkomen. We helpen je graag! Bel 078 648 14 80 of vul je gegevens in.

Academica
Heb je een vraag? Bel ons!