Open huizen dagen en routes

Vrouw met kind op boot

Open Huizen dagen in 2020

In 2020 zijn er verschillende Open Huizen Dagen / Open Huizen Routes!  Ben jij van plan om huizen te bezichtigen?  Lees hieronder op welke dagen dat kan!

UPDATE: Vanwege het coronavirus gaat de Open Huizen Dag van 28 maart niet door. 

DatumTijdOrganisatieRegio
25 januari 202011:00 - 15:00ERA Open Huizen RouteLandelijk
28 maart 2020 - geannuleerd11:00 - 15:00NVM Open Huizen Dag |  ERA Open Huizen RouteLandelijk
3 oktober 202011:00 - 15:00NVM Open Huizen Dag |  ERA Open Huizen RouteLandelijk

4 tips vooraf aan de Open Huizen Dag

  1. Maak een lijstje van huizen die je dolgraag wilt bezoeken. Je hebt weinig tijd, dat betekent keuzes maken! Je kunt ongeveer 6 huizen op één dag bezichtigen.
  2. Je wilt niet bieden op een huis dat boven je budget ligt. Laat daarom je situatie in kaart brengen door een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zo weet je precies welke woningen binnen jouw budget passen.  
  3. Stel een duidelijke checklist op met je wensen voor je nieuwe woning. Aantal slaapkamers, tuin op het zuiden, kindvriendelijke buurt? Neem het lijstje mee en vink af!
  4. Stippel je eigen Open Huizen Route uit. Plan het slim, zodat je genoeg tijd hebt om de huizen van jouw voorkeur te bezichtigen.

5 tips voor op de dag zelf!

  1. Noteer ter plaatse de plus- en minpunten per huis. Na 3 of 4 woningen kun je niet alles meer onthouden.
  2. Houd de tijd goed in de gaten. Je wilt ten slotte alle woningen op je route bezichtigen!
  3. Laat je niet gek maken door andere kijkers. Niet iedere kijker is een directe concurrent! De meeste mensen gebruiken de Open Huizen Route om zich vrijblijvend te oriënteren.
  4. Doe nooit direct een bod. Dit komt je onderhandelingspositie niet ten goede! Rij liever eerst naar huis en laat alles even bezinken.
  5. Maak de dag extra leuk met onze Open Huizen Dag Bingo! Succes met afvinken ;)

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Deze berekening geeft een indicatie van je maximale hypotheek en is gebaseerd op een 10 jaar vaste hypotheekrente met Nationale Hypotheek Garantie. De berekening geldt voor personen jonger dan 57 jaar. Factoren zoals spaargeld, andere leningen, alimentatie en de woningwaarde zijn buiten beschouwing gelaten. Voor een nauwkeurige maximale hypotheekberekening en de bepaling van de exacte maandlast adviseren wij u graag persoonlijk.

Onafhankelijk advies voor jouw situatie?

Academica

Niets missen? Ontvang wekelijkse updates over hypotheken!

Heb je een vraag? Bel ons!