home.jpg
Verhuisplannen?

Woonwensen veranderen. De hypotheeksituatie ook. Verhuis met de zekerheid van een lage hypotheekrente!

Mogelijkheden in mijn situatie
steplisticon

Volgende woning kopen

Je bent op zoek naar naar je volgende woning. Bijvoorbeeld een groter huis door gezinsuitbreiding. Of omdat je juist kleiner wilt gaan wonen. Ook de hypotheeksituatie wijzigt hierdoor. Kan je jouw huidige hypotheek meenemen en is dat verstandig nu de rente zo laag is? Wat is het gevolg van een eventuele restschuld of overwaarde? De specialisten van Academica helpen je graag met jouw doorstroomhypotheek. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

De laagste hypotheekrentes

Selecteer een hypotheekrente
Hypotheekrente reserveren

In 5 stappen naar je volgende woning

 • stepicon
  1. Oriënteren nieuwe woning

  Bedenk voor jezelf goed wat je woonwensen zijn. Wat is het verschil met de huidige situatie en waar wil je er precies op vooruitgaan? Wanneer je dit helder voor ogen hebt, is het oriënteren op bijvoorbeeld Funda makkelijker.

 • stepicon
  2. Onderzoeken haalbaarheid

  Onze ervaren hypotheekspecialisten brengen de financiële gevolgen van de verhuizing in kaart.  Vervolgens onderzoeken we in hoeverre het kopen van je volgende woning haalbaar is. Daarbij zijn jouw toekomstplannen en gewenste zekerheid het uitgangspunt.

   

 • stepicon
  3. Onderhandelen

  Onderhandel je zelf met een makelaar? Dan sta je vaak al met 1-0 achter voordat je daadwerkelijk bent gestart. De makelaar kent de markt, heeft onderhandelingservaring en weet wat hij wel en niet moet vertellen over de woning. De aankoopspecialisten van Academica weten waar onderhandelingsruimte ligt. Bovendien hebben ze jarenlange ervaring in het onderhandelen met de makelaar.

 • stepicon
  4. Selecteren en aanvragen doorstroomhypotheek

  De kans is groot dat je een hypotheek hebt die nog loopt. Wij berekenen of het in jouw situatie verstandig is om die mee te nemen. Zeker met de huidige lage hypotheekrente kan een nieuwe hypotheek een goed alternatief zijn. We vergelijken alle banken en regelen de hypotheek die het beste bij jou past.

 • stepicon
  5. Overdragen bij de notaris

  Na ondertekening van de koopakte bij de notaris is de volgende woning definitief in je bezit. Vooraf vindt een controle van het koopcontract plaats door de juridische afdeling van Academica. Is de woning eenmaal overgeschreven, dan is de daadwerkelijke verhuizing de laatste stap!

Bereken hoeveel je maximaal kunt lenen

Inkomen (bruto per jaar)
Inkomen partner (optioneel)
Maximale verantwoorde hypotheek € ...
Maandlasten (netto) € ...

Dit is een indicatie. Lees meer

Precies weten wat je maximaal kunt lenen?

Maak een afspraak
mijn_situatie.jpg

Wat kunnen we voor je betekenen?

Volgende

Contact

Laat hieronder jouw gegevens achter. Wij nemen uiterlijk %ContactTerm% contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook: 078 648 14 18.

Persoonsgegevens

 ,  Aanpassen?
Opzoeken adresgegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking