eerste_woning_kopen.jpg
Startershypotheek met lage maandlasten?

De hypotheekrente is laag en de woningmarkt trekt aan. Hét koopmoment voor jou als starter.

Mogelijkheden in mijn situatie
steplisticon

Eerste woning kopen

Je staat voor de grootste aankoop uit je leven: je eerste woning. Leuk en spannend tegelijk! Er komt nogal wat op je af en je loopt rond met vragen. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen als starter? Hoe kan ik het beste onderhandelen met de makelaar? Onze ervaren specialisten van Academica helpen je graag met de aankoop en jouw startershypotheek. Zo ben je zeker van de beste aankoopbegeleiding, een uitstekend hypotheekadvies en de laagst mogelijke maandlasten.

De laagste hypotheekrentes

Selecteer een hypotheekrente
Hypotheekrente reserveren

In 5 stappen naar je eerste woning

 • stepicon
  1. Oriënteren woning

  Hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Dit is het eerste wat handig is om te weten, voordat je op zoek gaat naar je eerste woning! Hieronder kun je eenvoudig de maximale hypotheek berekenen op basis van je inkomen. Weet je de de hoogte van je hypotheek? Stel dan een lijst op met je specifieke wensen: het aantal kamers, de ligging van de tuin et cetera. Zo kun je gerichter zoeken en je ideale woning vinden!

 • stepicon
  2. Onderzoeken haalbaarheid

  Als je een mooie woning op het oog hebt, ga je samen met een van onze hypotheekspecialisten kijken of het kopen van de woning financieel haalbaar is. Hierbij houden we rekening met jouw wensen en financiën, zodat jij voldoende ruimte overhebt naast de maandlasten van je startershypotheek. 

 • stepicon
  3. Onderhandelen

  Met een goede onderhandeling kan je bij de aankoop van een huis duizenden euro's besparen.. Maar hoe weet je tot hoe ver je kunt gaan? De aankoopspecialisten van Academica kennen de markt en weten waar ruimte ligt. Bovendien hebben ze ervaring in het contact met de makelaar.

 • stepicon
  4. Selecteren en aanvragen hypotheek

  Je wilt de startershypotheek met de laagste rente. Tegelijkertijd zijn de voorwaarden van de hypotheek ook belangrijk. Bijvoorbeeld of je je hypotheek mee kan nemen, wanneer je in de toekomst gaat verhuizen. We zoeken bij jouw situatie de beste hypotheek. In de vergelijking worden alle banken en verzekeraars meegenomen.

 • stepicon
  5. Overdracht bij de notaris

  Nadat jouw hypotheekadviseur alles heeft geregeld, worden de stukken naar de notaris gestuurd. Nu kan de woning worden overgedragen. Pas na deze overdracht bij de notaris staat de woning daadwerkelijk op jouw naam. Tijd om eventuele kluswerkzaamheden op te pakken en je eerste huis in te richten!

Bereken hoeveel je maximaal kunt lenen

Inkomen (bruto per jaar)
Inkomen partner (optioneel)
Maximale verantwoorde hypotheek € ...
Maandlasten (netto) € ...

Dit is een indicatie. Lees meer

Precies weten wat je maximaal kunt lenen?

Maak een afspraak
mijn_situatie.jpg

Wat kunnen we voor je betekenen?

Volgende

Contact

Laat hieronder jouw gegevens achter. Wij nemen uiterlijk %ContactTerm% contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook: 078 648 14 18.

Persoonsgegevens

 ,  Aanpassen?
Opzoeken adresgegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking