Hypotheek verlengen

vrouw achter bureau aan het bellen

Teken niet meteen bij het kruisje!

Loopt jouw rentevaste periode bijna af? Dan krijg je een verleningsvoorstel van je bank. Maar teken deze niet meteen. Zeker nu levert het vergelijken van verschillende hypotheekaanbieders veel voordelen op. Welke hypotheek voor jou het voordeligst is, berekenen onze ervaren hypotheekadviseurs graag voor je. Het eerste gesprek is kosteloos!

De laagste hypotheekrentes van Nederland

Wij vergelijken alle hypotheekrentes in de markt. Kies een rente:

In 5 stappen jouw hypotheek verlengen

 • 1. Neem contact op

  Jouw rentevaste periode loopt bijna af. Uiterlijk 3 maanden voor de einddatum ontvang je van jouw huidige bank een verlengingsvoorstel met verschillende rentetarieven. Je kan natuurlijk blindelings van dit aanbod gebruikmaken, maar is dit wel verstandig? Grote kans dat er een voordeliger aanbod met lagere maandlasten mogelijk is. Onze adviseurs helpen je graag bij het onderzoeken hiervan. Een oriënterend gesprek is altijd kosteloos. Neem snel contact op en plan een afspraak in!

 • 2. Inventarisatie

  Na jouw telefoontje zit onze hypotheekadviseur snel bij je aan tafel. Lekker makkelijk! Je wil onderzoeken of een wisseling van bank voordeel oplevert. Tijdens een persoonlijk gesprek met jouw financieel adviseur wordt je huidige hypotheek geïnventariseerd en worden jouw wensen in kaart gebracht. Hiermee kunnen we verder!

 • 3. Vergelijking alle banken

  Op basis van jouw persoonlijke wensen wordt de meest geschikte bank gekozen. Academica adviseurs werken volledig onafhankelijk en zijn niet gebonden aan een bepaalde bank. Jouw persoonlijke adviseur vergelijkt alle banken. Op basis van hypotheekrentes én voorwaarden. Zo weet je zeker dat je de beste deal krijgt!

 • 4. Administratieve afhandeling

  Nu gaan we samen aan de slag om de door jouw gekozen hypotheek zo snel en efficiënt mogelijk te regelen. Onze specialist neemt direct contact op met alle betrokken partijen zoals de bank, taxateur en notaris. Aan jou de taak om alle benodigde documenten bij ons aan te leveren. Wij zorgen voor de correcte afhandeling van de hypotheekaanvraag.

 • 5. Nieuwe hypotheek vastleggen

  Goed nieuws! De bank heeft akkoord gegeven op jouw hypotheek. Op naar de notaris. De notaris zorgt voor de aflossing van je oude hypotheek en stelt de nieuwe hypotheekakte op. Je wordt uitgenodigd om de hypotheekakte te komen ondertekenen. Jouw hypotheek is nu weer actueel en voldoet volledig aan jouw wensen! 

 • Besparen op je hypotheek? Gratis check!

  Wil je weten of je bij het verlengen van je hypotheek kan besparen op je maandlasten? Doen dan nu onze gratis bespaarcheck of bel ons direct op 078 648 14 80.

  Gratis bespaarcheck

Meer informatie over het verlengen van jouw hypotheek?

Academica

Niets missen? Ontvang wekelijkse updates over hypotheken!

Heb je een vraag? Bel ons!