Goede doelen

Academica groeit voortdurend. Wij vinden dat een deel van de winst moet worden ingezet om de armsten in de wereld te ondersteunen. Daarom investeert Academica onder andere in ontwikkelingslanden als Ghana en Nepal.

Noodhulp

In het Ghanese dorp Banko bijvoorbeeld was behoefte aan een hospitaal en scholen. De dichtstbijzijnde noodhospitalen bevonden zich op meer dan 80 kilometer afstand, terwijl er geen auto beschikbaar is in het dorp. Acute complicaties, zoals die zich bij een geboorte regelmatig voordeden, resulteerden daardoor meer dan eens in het overlijden van de moeder of baby. Iets dat met goede zorg voorkomen had kunnen worden. Van het salaris van één Nederlandse verpleegster kunnen zes Ghanese verpleegsters aan de slag.

Goede voorzieningen

Academica helpt zo veel mogelijk daar waar mensen met armoede worden geconfronteerd. In Ghana en Nepal bijvoorbeeld bleek behoefte aan onderwijs en goede onderwijsvoorzieningen. Bestaande scholen verkeerden in een miserabele staat en stonden vaak op instorten. Naar aanleiding hiervan zijn in deze landen nieuwe scholen gebouwd of bestaande scholen opgeknapt. Ook worden de instellingen eens in de zoveel tijd voorzien van schoolboeken, pennen, potloden, schriften en krijt. Ook in Kenia, Oeganda, Liberia en Tanzania zijn projecten waaraan Academica op verschillende manieren aan bijdraagt.

Hulp via ontwikkelingswerkers

Academica is een financieel adviescentrum voor hoger opgeleiden. Ontwikkelingswerk maakt niet direct deel uit van onze werkzaamheden. Daarom werd rechtstreeks contact gelegd met ontwikkelingswerkers, die in de bovengenoemde landen hun activiteiten ontplooien. Zij leggen contact met de lokale bevolking, inventariseren de behoeften en zorgen voor een juiste besteding van het geld. Zij leggen hiervoor ook verantwoording af. Op deze wijze blijft niets aan de strijkstok hangen.

Heb je een vraag? Bel ons!