Vijftig euro biljetten

Salarisverhoging vragen? Hypotheek verhogen! [tips]


30.446 keer gelezen

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning maar zit je nét te krap in je budget? Dan kan salarisverhoging vragen uitkomst bieden. Maar hoe beïnvloedt dit jouw maximale hypotheek? Dat lees je hieronder, inclusief tips hoe en wanneer je het beste om loonsverhoging kunt vragen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met mijn salaris?

Dat is natuurlijk de eerste vraag die je jezelf stelt. Je kunt je maximale hypotheek online berekenen (indicatie) of exact laten berekenen door een hypotheekadviseur. Ben je teleurgesteld in de maximale hypotheek die je kan krijgen? Kom in actie! Vraag om loonsverhoging aan jouw werkgever, als je denkt dat je het verdient. 

€100 opslag? Tot wel €6000 méér hypotheek!

Als je werkgever wil verklaren dat je binnen 6 maanden loonsverhoging krijgt, dan zijn er namelijk banken die het inkomen mee willen nemen in de berekening van jouw maximale hypotheek. En dat kan jou duizenden euro’s opleveren. Een bruto salarisverhoging van 100 euro kan al 6000 euro aan extra hypotheek opleveren. Voorwaarde is dat de loonsverhoging binnen een half jaar wordt doorgevoerd. Daarnaast heb je ook een verklaring van je werkgever nodig dat de salarisverhoging onvoorwaardelijk is.

Hoe vraag om je salarisverhoging? 3 goede momenten!

Om loonsverhoging vragen kan je natuurlijk op ieder moment doen. Maar Er zijn 3 momenten die jij zeker moet aangrijpen, als je vindt dat je salarisverhoging verdient:

1. Om salarisverhoging vragen tijdens functioneringsgesprek

Een functioneringsgesprek is hét moment om jouw leidinggevende te vragen wat hij of zij vindt van jou. Wanneer er veel waardering is, zal jouw leidinggevende ook eerder geneigd zijn om jou loonsverhoging te geven. Een mooi moment om dit onderwerp ter sprake te brengen!

2. Bij vast contract of contractverlenging om loonsverhoging vragen

Als je een vast contract krijgt dan is dat een teken dat je waardevol bent voor het bedrijf en je jouw werkzaamheden goed uitvoert. Een mooi moment om ook eens te bespreken of die waardering wel voldoende terugkomt in jouw salaris.

3. Salarisverhoging bij promotie

Een nieuwe functie na promotie vraagt om extra inspanningen voor jou als werknemer. Je moet opnieuw gewend raken aan je functie en taken. Vooral wanneer jij in veel een zwaardere functie terecht komt, is het bijna altijd logisch dat hier ook een hoger salaris tegenover staat.

Tips bij vragen om salarisverhoging

De belangrijkste tip: durf te vragen om salarisverhoging! Brutale mensen hebben de halve wereld. En als je dan eenmaal zo ver bent om in gesprek te gaan én het juiste moment hebt gekozen: beargumenteer goed waarom jij salarisverhoging verdient.

  • In hoeverre heb jij je het afgelopen jaar/jaren ontwikkeld? 
  • Heb je meer verantwoordelijkheden gekregen? 
  • Is jouw salaris marktconform of zit het eronder? 
  • Hoe groot is jouw bijdrage aan het bedrijf ten opzichte van collega’s?

Overtuig je leidinggevende. Krijg jij als antwoord toch nee? Stel dan tegenvragen.

Hiermee versterk je jouw positie in de toekomst. Is salarisverhoging op korte termijn wel mogelijk? Wat moet jij doen of leren om wel voor loonsverhoging in aanmerking te komen? Leg deze afspraken het liefst direct vast.

Advies nodig? Vraag het Academica!

Om loonsverhoging vragen, dat moet je natuurlijk zelf doen. Maar wil jij weten hoeveel hypotheek je met jouw salaris kunt krijgen? Of wat een salarisverhoging je oplevert aan hypotheek? Daarmee kunnen we jou perfect helpen! Bel 078 648 14 18 voor onafhankelijk advies of laat hieronder je gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!