bouwdepot-hypotheek-2016.jpg (1)

Hypotheek met bouwdepot 2017: iets voor jou?

Die dakkapel, keuken of prachtige badkamer die je laatst zag, moet er nu echt eens komen! Maar dat kost geld. Heb je dit niet? Dan is een hypotheek met bouwdepot misschien een optie.

Wat is een bouwdepot?

Via je hypotheek kan je vaak een verbouwing bekostigen. Je sluit dan een bouwdepot af. Hiermee kunnen de rekeningen van de verbouwing worden betaald. Over het deel van het bouwdepot dat je nog niet hebt gebruikt, ontvang je normaalgesproken een rentevergoeding van de bank. 

Bouwdepot bij aankoop woning
Bij de aankoop van een woning kun je een bouwdepot als onderdeel van je hypotheek afsluiten. Heb je al een hypotheek? Dan kun je deze vaak verhogen met een bouwdepot.

 

Regels bouwdepot hypotheek 2017


1. Bouwdepot alleen voor (ver)bouwkosten

Je mag een bouwdepot alleen gebruiken voor de bouw of verbouwing van je eigen woning. Hierbij gaat het om zaken die de waarde van de woning vermeerderen. Een nieuwe hoekbank mag je dus niet uit je bouwdepot betalen, de kosten van een aannemer of elektricien wel.


2. Berekening nodig voor bouwdepot hypotheek
Voordat je een bouwdepot ‘krijgt’, moet je weten hoeveel de verbouwing gaat kosten en wat de waardevermeerdering van je woning wordt. Dit kun je aantonen met een taxatie. 


3. Maximaal 2 jaar gebruiken
Een bouwdepot blijft niet onbeperkt openstaan: vaak kun je de lening maximaal 2 jaar gebruiken. Heb je na 2 jaar het bouwdepot niet helemaal gebruikt? Dan wordt het restant in mindering gebracht op je hypotheek.


Een bouwdepot, iets voor jou?

Kom te weten of een verbouwing in jouw hypotheek kan worden gefinancierd. Bel 078 648 14 18 of klik op onderstaande button. Wij helpen je graag!

mijn_situatie.jpg

Wat kunnen we voor je betekenen?

Volgende

Contact

Laat hieronder jouw gegevens achter. Wij nemen uiterlijk %ContactTerm% contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook: 078 648 14 18.

Persoonsgegevens

 ,  Aanpassen?
Opzoeken adresgegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking