home.jpg

Huis verkopen: probeer het via social media

Hoe verkoop ik mijn huis!? Dat is een goede vraag. Uw huis verkopen in deze tijd is lastig, maar gelukkig niet onmogelijk. In Melbourne heeft een man zijn huis met veel moeite verkocht. Niet met verlies. Integendeel: hij maakte zelfs 100.000 euro winst! Hoe is hij erin geslaagd een koper voor zijn huis te vinden? Door Twitter te gebruiken, een blog te schrijven en andere social media in te zetten. Ook ú kunt uw huis verkopen via social media. Academica geeft u handig tips.

Uw huis is toch zoveel mooier!

Er staan veel huizen te koop. Daarom moet u zich met uw woning proberen te onderscheiden van anderen. Geef online een goede omschrijving van uw huis, maar probeer ook meteen in te spelen op de emotie van de koper: Leg uit waarom uw kinderen het huis fantastisch vonden. Waarom de buurt ideaal is. Toon foto’s van uw huis. Zowel binnen als buiten. Wees creatief. Maak foto’s van uw favoriete plekjes in huis. Zorg ervoor dat de foto’s echt van goede kwaliteit zijn. Huur desnoods een professioneel fotograaf in.

Maak een keuze uit social media.

Als u alle informatie en beeldmateriaal bijeen verzameld heeft, dan kunt u uw huis te koop zetten via social media. Het is aan u welke sociale media u wilt gebruiken. Vijf sociale media voorbeelden:

1. Facebook en Google+

Uw mogelijke koper bevindt zich misschien wel in uw netwerk of in die van uw vrienden. Gebruik daarom uw sociale netwerk op Facebook en/of Google+! Laat de wereld weten dat uw huis te koop staat. Plaats een leuke statusupdate (foto, link, of alleen tekst). Vraag vrienden uw statusupdate te delen. Heeft u geen account? Dan kunt u speciaal hiervoor een account aanmaken en zelfs willekeurig mensen toevoegen aan uw lijst. Hoe groter uw publiek, hoe groter de kans is dat u uw koper vindt.

2. Twitter

Best een uitdaging: uw huis verkopen in 140 tekens via Twitter. Maar niet onmogelijk. Gebruik hashtags (#). Dit zijn sleutelwoorden. Plaats in uw bericht bijvoorbeeld #huistekoop of #woningtekoop met uw #provincie erbij. Maak het nog aantrekkelijker en informatieverdoor hashtags als #droomhuis en #ideaal erbij te plaatsen. Ook belangrijk: plaats een goede foto of een link naar een relevante website. Een voordeel van Twitter: u heeft op dit platform een veel groter bereik dan op Facebook of Google+.

3. Blog

Uw huis verkopen? Schrijf een blog over uw huis. Dit kan gratis, bijvoorbeeld via Wordpress.org of blogspot.com. Op een weblog kunt u handige informatie zetten en aantrekkelijke foto’s. Zo kunt u kopers triggeren voor een huisbezichtiging. Klik hier voor een Amerikaans voorbeeld .

4. Youtube

U kunt uw huis verkopen via Youtube, een online videoplatform. Bent u een beetje creatief aangelegd? Of iemand anders die u kent? Maak dan een promotie-video van uw huis. Belicht alle voordelen en uw mooie (groene) buurt. Maar zorg wel dat het filmpje er professioneel uitziet. Het vergroot de kans op uw huisverkoop.

5. Pinterest

Dit is een online prikbord. Vergelijkbaar met het prikbord in de supermarkt waarop advertenties hangen. Op Pinterest kunt u een ‘moodboard’ aanmaken en artikelen en foto’s erop ‘vast pinnen’. Ook hier kunt u sleutelwoorden toevoegen door middel van hashtags. U kunt op deze manier uw huis op een originele manier te koop aanbieden.

Wees niet té actief online!

U bent enthousiast en wil meer dan ooit uw huis verkopen. Daarom wilt u het liefst elke dag uw woning promoten. Begrijpelijk. Maar u wilt natuurlijk niet uw vrienden en kennissen constant ‘lastig vallen’ met updates over uw huis. Houdt hier rekening mee. Plaats bijvoorbeeld eens in de 3 a 4 dagen een statusupdate.

Ga aan de slag met uw eigen #huistekoop sociale media campagne. Academica wenst u veel succes toe!

mijn_situatie.jpg

Wat kunnen we voor je betekenen?

Volgende

Contact

Laat hieronder jouw gegevens achter. Wij nemen uiterlijk %ContactTerm% contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook: 078 648 14 18.

Persoonsgegevens

 ,  Aanpassen?
Opzoeken adresgegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking