hoelang-je-hypotheekrente-vastzetten-2017.jpg

Hoelang hypotheekrente vastzetten: 10, 20 of 30 jaar? Advies 2017!

De hypotheek met de laagste rente. Dat wil jij vast! Maar hoelang moet je jouw hypotheekrente vastzetten: 10, 20 of 30 jaar? Ontdek waarom 20 jaar rentevast de absolute nummer 1 is in 2017!

Hypotheekrente lang vastzetten steeds populairder

De hypotheekrentes zijn al een tijdje erg laag. Dit heeft invloed op de keuze voor een rentevaste periode. En dat blijkt zeker zo te zijn door de jaren heen. In 2010 was de populairste periode nog 10 jaar rentevast. In 2016 gaven huiskopers de voorkeur aan 15 jaar rentevast blijkt uit onderzoek (Hypotheken Data Netwerk). En nu?

Hoelang hypotheekrente vastzetten in 2017?

Het is 2017! Welke rentevaste periode kun je nu het beste kiezen? Om de keuze wat makkelijker te maken, hebben we hieronder de netto maandlasten op een rij gezet. Heb je een woning gekocht van € 240.000 en daarbij een annuïtaire hypotheek met NHG? Dan zijn dit globaal de hypotheeklasten bij aanvang. De tarieven en verschillen zijn gebaseerd op gegevens uit april 2017. 

 

Laagste hypotheekrente? 10 jaar vast wint!

Wil je de laagste rente? Dan kies je voor een rentevaste periode van 10 jaar. Simpel toch? Niet helemaal: over 10 jaar  moet je de hypotheekrente opnieuw vastzetten, wellicht tegen een hoger rentetarief.  Stel dat de hypotheekrente over 10 jaar 2% hoger ligt! Dan was een rentevaste periode van 20 of 30 jaar tóch een voordeligere keuze geweest.

 

Hypotheekrente 30 jaar vast, meest verstandige keuze?

Dat lijkt zo! Van jouw lage rente kan je lekker 3 decennia optimaal profiteren. Toch? Niet altijd, soms zitten er nadelige voorwaarden aan vast. Bijvoorbeeld dat  je je hypotheek niet mee kunt nemen naar een volgende woning. Lastig als je tussentijds wilt verhuizen. Laat je daarom goed adviseren (onafhankelijk!), zodat je de juiste keuze maakt!

 

En de winnaar is….

…20 jaar rentevast! Meer dan de helft van alle kopers kiest voor deze rentevaste periode (HDN, april 2017). Een rentevaste periode van 20 jaar biedt nu zekerheid, een scherpe rente én voor veel mensen is deze periode nog flexibel en goed te overzien. En het verschil met het laagste rentetarief (10 jaar vast) is maar 30 euro per maand. Is het iets voor jou?

 

Hypotheekrente vastzetten: jouw advies voor 2017!

Profiteer nu van de laagste rente. Bel 078 648 14 18. Onze adviseurs rekenen tot op de komma voor jou uit welke rentevaste periode voor jou het voordeligst is. Vandaag nog als je wilt!

 

Op de hoogte blijven van alle rente updates? Schrijf je in voor het rentealert van Academica via rentes@academica.nl. Zo krijg jij tweewekelijks een seintje wanneer de rentes stijgen (of dalen!). Ontvang je van ons al het rentealert? Dan hoef je niks te doen. Wij houden jou op de hoogte!

mijn_situatie.jpg

Wat kunnen we voor je betekenen?

Volgende

Contact

Laat hieronder jouw gegevens achter. Wij nemen uiterlijk %ContactTerm% contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook: 078 648 14 18.

Persoonsgegevens

 ,  Aanpassen?
Opzoeken adresgegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking