auto-financing-2157347_1920.jpg

Consumptief krediet? Leningen oversluiten scheelt geld!

Heb jij een creditcard? Sta je met enige regelmaat rood bij de bank? Of heb je een lening afgesloten voor de aanschaf van bijvoorbeeld een auto? Dit zijn voorbeelden van een consumptief krediet. Hiervoor betaal je vaak ongemerkt veel rente. Wat nou als wij je vertellen dat er mogelijkheden zijn om deze rentelasten in één klap te verlagen? Lees verder!

Wat is een consumptief krediet?

Een consumptief krediet is een lening met als doel consumptie. Denk aan de aanschaf van een auto, boot of wasmachine, maar ook gewoon een lening om extra financiële ruimte te creëren. Een hypotheek of zakelijke lening vallen dus buiten het consumptief krediet. Wel vallen hieronder: 

  • Rood staan
  • Het hebben van een creditcard
  • Het leasen van een auto
  • Kopen op afbetaling 

Rente consumptief krediet veel hoger dan hypotheekrentes

De rente van een consumptieve financiering wordt bepaald door de hoogte van het krediet en een risico-opslag. Hoe hoger het kredietbedrag, hoe lager  het rentepercentage. De wettelijk maximale kredietvergoeding in 2017 is 14% per jaar. Een torenhoog percentage in vergelijking met de actuele hypotheekrentes: ongeveer 2%.   

 

BKR-registratie bij consumptief krediet

Heb jij een van bovenstaande leningen? Dan staat deze lening geregistreerd  bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Ook al is deze lening niet in gebruik, is deze bij het BKR altijd zichtbaar.   Ben je op zoek naar een nieuwe hypotheek? Dan kun je kun je door een consumptieve financiering vaak veel minder geld lenen bij de bank voor jouw koopwoning.

 

In één klap van je consumptief krediet af? Twee mogelijkheden!

 

1. Consumptief krediet oversluiten naar één goedkopere lening

Lang niet alle geldverstrekkers rekenen met de maximale kredietvergoeding van 14%. Een adviseur kan voor jou verschillende geldverstrekkers vergelijken. Bovendien kijkt hij of zij welke voorwaarden er gelden voor je huidige lening(en). Kun je deze boetevrij aflossen en samenbrengen in één goedkopere lening?

 

2. Consumptieve financieringen en hypotheek samenvoegen

In sommige gevallen kun je een consumptief kredieten hypotheek samenvoegen. Dit is wel afhankelijk van de waarde van jouw woning. Je sluit dan een hypotheek af, waarin jouw leningen worden meegenomen. Met als grootste voordeel natuurlijk de hypotheekrentes die nog steeds extreem laag zijn.   

 

Academica checkt de mogelijkheden voor jou!

Wil jij na het lezen van dit artikel van die torenhoge rentes af? Bel Academica: 078 648 14 18. Wij zoeken voor jou uit of jouw consumptief krediet oversluiten mogelijk is. En waar dit het voordeligste kan!

mijn_situatie.jpg

Wat kunnen we voor je betekenen?

Volgende

Contact

Laat hieronder jouw gegevens achter. Wij nemen uiterlijk %ContactTerm% contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook: 078 648 14 18.

Persoonsgegevens

 ,  Aanpassen?
Opzoeken adresgegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking