Handen met pen en papier

Zzp hypotheek 2024: bij welke bank moet je zijn?


29.880 keer gelezen

Als zzp’er een hypotheek afsluiten, wordt als lastig ervaren! Je hebt als zelfstandige immers geen vast inkomen. Gelukkig zijn er ook in deze tijd nog voldoende hypotheekmogelijkheden voor jou als zelfstandig ondernemer. Uiteraard afhankelijk van jouw inkomen. Maar let op: niet iedere geldverstrekker hanteert dezelfde rekenmethode! Lees hoe dat jouw maximale ‘zzp hypotheek’ beïnvloedt.

Zzp hypotheek in 2024: hier kijkt de bank naar!

Om te beoordelen of jij als zelfstandig ondernemer in aanmerking komt voor een zzp hypotheek, kijkt de bank naar jouw persoonlijke situatie als zzp’er. De bank stelt hiervoor een aantal vragen.

Vragen over jouw persoonlijke situatie

  • Hoe lang ben je al actief als zelfstandig ondernemer?
  • Hoeveel ervaring had jij al in loondienst voor je zzp’er werd?
  • Hoe gaat het met de branche waarin jij werkzaam bent?
     

Vragen over jouw financiële situatie

  • Wat waren de resultaten van jouw bedrijf de afgelopen jaren?
  • Wat was jouw inkomen in de afgelopen jaren?
  • Wat is jouw vermogenspositie?

zzp hypotheek 2021

Maximale zzp hypotheek verschilt per aanbieder door rekenmethoden

Doordat er steeds meer verschillende rekenmethoden zijn, is het verschil tussen zzp hypotheken groot. De meeste aanbieders kijken naar je inkomsten uit de afgelopen 3 kalenderjaren en nemen daarvan het gemiddelde als uitgangspunt met als maximum de resultaten uit het laatste jaar. Maar heb je in dat laatste jaar veel meer winst gemaakt dan twee jaar geleden? Dan wil je dat terugzien in de berekening. Lang niet alle banken houden hier rekening mee! Academica onderzoekt als onafhankelijk hypotheekadviseur welke aanbieder het best op jouw situatie aansluit, zodat jij de best passende en meest voordelige hypotheek krijgt.

Zzp hypotheek na 1 of 2 jaar? Maar bij enkele banken mogelijk!

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat jij nog maar 1 of 2 jaar actief bent als zelfstandig ondernemer en toch al een huis wilt kopen, of je hypotheek wilt oversluiten. Je hebt dan een probleem als je bij de bank cijfers over de afgelopen 3 kalenderjaren moet aanleveren. Ook hier kunnen nieuwe rekenmethoden een uitkomst zijn! Er zijn namelijk banken die de termijn van 3 jaar loslaten. Zo kun jij toch in aanmerking komen voor een hypotheek in 2024!

Welke bank heeft de beste hypotheek voor zzp’ers?

Het zou jammer zijn als je jouw droomhuis misloopt, doordat je ergens te weinig/geen hypotheek krijgt. Om zeker te zijn dat je de hypotheek vindt met de beste voorwaarden in jouw situatie, is het belangrijk dat álle aanbieders voor jou worden vergeleken. Stap dus niet meteen naar je eigen bank. Laat jouw maximale hypotheek berekenen door een onafhankelijk hypotheekadviseur van Academica. Wij zijn gespecialiseerd in zzp hypotheken.

Laat nu je maximale zzp hypotheek berekenen

Bel 078 648 14 80 en wij berekenen op basis van je inkomen je maximale zzp hypotheek. Goed om te weten: hierin nemen we álle aanbieders van zzp hypotheken mee, inclusief de laagste rentes. Zo haal jij er altijd het maximale uit!

Heb je een vraag? Bel ons!