Zo laat je een kleine woonruimte groots aanvoelen (10 tips)


8.700 keer gelezen

Droom jij van een prachtig groot huis met hoge plafonds en grote ramen? Helaas is dit niet voor iedereen direct mogelijk. Gelukkig hoef je je niet opgesloten te voelen in een kleine woonruimte. Met deze 10 handige tips laat je jouw kleine stek, toch groots aanvoelen!

1. Plaats een grote kast

Je hebt misschien de neiging om kleine meubels neer te zetten in een kleine ruimte. Doe dit juist niet! Kies een grote bank en ga voor een aantal grote accessoires zoals een groot schilderij. Wil je een kast? Ga dan voor een hoge kast tot aan het plafond óf kies juist een lage, brede kast om de zichtlijnen open te houden. Ga niet voor middenweg!

2. Ga voor meubels op poten

Meubilair op poten zorgt ervoor dat je kamer groter lijkt. Dit komt omdat de vloer niet onderbroken wordt. Denk bijvoorbeeld aan een bank of tv meubel op poten.

3. Houd het licht

Kies in je hele interieur voor lichte kleuren. De muren, de vloer en de meubels, houd ze licht. Dit hoeft echt niet alleen steriel wit te zijn. Alle lichte, neutrale kleuren die helder en fris ogen hebben hetzelfde effect. Zorg daarnaast voor veel daglicht in huis. Houd de ramen het liefst onbedekt.

4. Wees creatief met verf

Kies je toch voor een kleur op de muur? Laat dan 10 centimeter vanaf het plafond wit. Door deze witte rand lijkt het plafond hoger, waardoor je woonruimte groter oogt.

5. Hang hoge gordijnen op

Om de ruimte groter te laten lijken, is het dus beter om geen raambekleding op te hangen. Maar we begrijpen dat privacy ook belangrijk is. ;) Wil je toch gordijnen? Kies dan voor een lichte kleur én laat ze van het plafond tot de vloer vallen. Door ze tegen het plafond te hangen in plaats van direct boven het raam, lijkt het plafond hoger.

6. Leg de vloer in de juiste richting

Is je kamer niet zo diep? Leg je houten vloer dan in de lengte. Is je kamer juist erg lang en smal, leg de vloer dan in de breedte. Of kies voor een beton- of gietvloer in een lichte kleur. Hierdoor oogt je woonruimte optisch ook groter.

7. Kies praktische meubels

Ga slim om met je ruimte en ga voor multifunctionele meubels. Denk bijvoorbeeld aan een krukje dat je ook kunt gebruiken als bijzettafel of een poef met daarin opbergruimte. Er zijn allerlei handige, multifunctionele meubels te koop.

8. Maak gebruik van een spiegel

Een bekende tip die zeker niet mag ontbreken aan dit lijstje: maak gebruik van een spiegel. Kies een grote spiegel en je ruimte oogt groter, lichter en meer open.

9. Ga voor 1 statement piece

Een rustige kamer creëert ruimte. Maar nu alles licht en groots is, oogt het misschien ook een beetje saai? Kies voor één opvallend object met een leuke kleur. Dit object leidt mooi de aandacht af van je kleinere woonruimte.

10. Ruim op!

Last but not least: veel rommel in een kleine kamer zorgt ervoor dat je kamer kleiner oogt. Dit geldt overigens ook voor te veel accessoires en prulletjes. Afwassen, tafel opruimen en het bed opmaken… Het zijn waarschijnlijk niet je lievelingsklusjes, doe het toch maar. ;)

Toch liever groter wonen? Plan een gratis adviesgesprek!

Komen de muren ondanks alle tips toch nog op je af? Misschien is het dan tijd om te verbouwen of verhuizen. Maak eens een afspraak voor een gratis eerste adviesgesprek met een van onze adviseurs. Wij kijken graag mee naar jouw mogelijkheden. Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!