Inrichting woonkamer

Woning kopen? Onderhandel maximaal via Academica


12.207 keer gelezen

De woningmarkt trekt aan. Wat zegt dat voor jouw onderhandelingspositie bij het kopen van een woning? En hoe kun je er zeker van zijn dat je in je enthousiasme niet veel te veel betaalt? Aankoopbegeleiding van Academica biedt zekerheid. De aankoopexperts kennen de markt en weten de juiste prijs te bedingen.

In Amsterdam heb je als koper weinig onderhandelingsruimte op dit moment. Sterker nog, soms moet je boven de vraagprijs bieden om in aanmerking te komen als koper. Gelukkig is dit lang niet overal zo. Een goede onderhandeling levert al snel een prijsverlaging van duizenden euro’s op.

Zelf doen of niet?

Je kunt zelf onderhandelen met de verkopend makelaar. Je bent daarbij helaas al snel in het nadeel. Ten eerste omdat je onderhandelt met emotie. Je wilt het huis graag kopen. Het risico bestaat dat je hoger biedt dan nodig, omdat je niet achter het net wilt vissen.

Ook wat betreft kennis en ervaring leg je het af tegen de makelaar van de verkoper. Die benoemt uitgebreid de voordelen van het huis. Bij een goede onderhandeling zet jij daar wat negatieve aandachtspunten tegenover. Het laatste is lastig als je, net als de meeste mensen, maar een paar keer in je leven een huis koopt.

Wat is een huis echt waard?

Een grove indicatie van de waarde krijg je als je op sites als Funda zoekt naar te koop staande woningen in dezelfde buurt. Voor de onderhandeling heb je daar echter weinig aan. Een luxere keuken, betere vloer en fraai afgewerkte badkamer kan een fors waardeverschil verklaren.

Ditzelfde geldt voor een eventuele uitbouw of dakkapel. Aankoopbegeleiding geeft een duidelijk beeld van de daadwerkelijke waarde. Hierbij worden alle variabelen als de omgeving, de inhoud en de staat van de woning meegenomen in een professionele taxatie.

Aankoopbegeleiding van Academica

De aankoopbegeleiding van Academica neemt alle onderhandelingszorgen uit handen. Voor je overgaat tot aankoop, heb je duidelijk inzicht in de waarde. Het doel van Academica is om een zo goed mogelijke prijs voor jou te bedingen. Dit als tegenwicht voor het belang van de verkopend makelaar, die juist baat heeft bij een zo hoog mogelijke prijs. De specialisten van Academica hebben meer dan 25 jaar aankoopervaring. Zo ben je zeker van een goede prijs.

Schakel ons in bij je huisaankoop!

De vaste prijs voor de aankoopbegeleiding is € 995,- inclusief een gratis voortaxatie! We helpen je bij het onderhandelen en vergelijken alle aanbieders in de markt voor de laagste hypotheekrente. Met het vaste lage tarief biedt Academica een service waarvan je de kosten snel hebt terugverdiend. Een lagere koopprijs levert immers jarenlang lagere maandlasten op. Neem contact op via onderstaand formulier of bel 078 648 14 18. 

Heb je een vraag? Bel ons!