Kerstversiering gevels

Wat te doen in de kerstvakantie 2017? 5x eruit!


12.884 keer gelezen

Ben jij zo blij met je huis dat je de donkere dagen rond kerst lekker op de bank zit? Of ga je liever de deur uit? Wij geven je 5 plekken in Nederland die zéker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Uitje 1. Kerststad Valkenburg

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen. Valkenburg is onze favoriet. Deze Limburgse stad staat in de kerstvakantie bol van de kerstactiviteiten. Bezoek de kerstmarkt in de Fluweelgrotten of bekijk de ‘Christmas Fairytale parade’ waarin sprookjesachtig verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums aan je voorbij komen. Valkenburg is Limburgse gezelligheid én een magische omgeving in de kerstvakantie. Van deze stad ga je rond de feestdagen gegarandeerd uit je dak!

Meer informatie? Lees alles over kerststad Valkenburg.

Uitje 2. Winterparade Amsterdam

Was Amsterdam de laatste tijd vooral in het nieuws wanneer het ging om huisjesmelkers en de extreem hoge huizenprijzen? Deze stad biedt tijdens de kerstvakantie heel veel meer. Of je nu gaat voor het Amsterdam light festival, of toch liever een bezoek brengt aan de Winterparade. Bezoek de enorme schaatsbaan onder een deken van lichtjes, een heuse Kerst foodmarket, een Christmas Cinema en een Brand Beer Village voor een gezellige borrel. Amsterdam is tijdens de kerstvakantie van alle markten thuis!

Uitje 3. Winter Efteling

Misschien was je er vroeger al kind aan huis. De Winter Efteling is zéker de moeite waard om in de kerstvakantie weer eens te bezoeken. Duizenden lichtjes, vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen maken het nóg gezelliger dan thuis. De nieuwe attractie Symbolica – het paleis der fantasie is dé publiekstrekker dit jaar. Wie weet doe je in dit ‘paleis’ nog wat inspiratie op voor je eigen woning!

Meer informatie over de Winter Efteling vind je hier.

Uitje 4. Winterland Breda

Breda heeft als ‘De Parel van het Zuiden’ natuurlijk het hele jaar al veel in huis. Maar tijdens de kerstvakantie is het nóg leuker om deze Brabantse stad te bezoeken. Ga naar de Wintermarket op de Grote markt, dagelijks open van 12:00 – 21:00 uur. Of geniet van de prachtig versierde ‘Winter Harbour’, waarvoor de Haven van Breda is omgetoverd tot waar lichtfestijn. Op de Havermarkt zijn dagelijks optredens zoals comedy nights en speciale kindershows. Vast een bezoek waard!

Meer weten? Bekijk de website van Winterland Breda.

Uitje 5. Magisch Maastricht

Maastricht tijdens de kerstvakantie is altijd een goed idee. Maar van 1 december tot 1 januari kun je tijdens Magisch Maastricht echt je hart ophalen. Bezoek de kerstmarkt op het Vrijthof of maak een pirouette op de immense schaatsbaan die speciaal voor dit evenement is neergezet. En, Maastricht staat natuurlijk ook bekend om haar gezellige cafés en kroegen. Dus liefhebbers kunnen bij een bezoek aan deze Limburgse stad ook nog alle heilige huisjes aandoen! ;)

Voor alle informatie over dit evenement bezoek de website van Magisch Maastricht.

Fijne kerstvakantie namens Academica!

Hoe ver je ook reist: je eigen huis is goud waard. Dus vergeet vooral niet om tijdens de kerstvakantie ook lekker bij te komen op je eigen bank. Wellicht met een kop koffie en de artikelen van Academica op je tablet. Wij staan ook in de kerstvakantie voor je klaar. Je bereikt ons op 27, 28 en 29 december gewoon van 08:30 – 20:30, of vul het contactformulier in. 

Heb je een vraag? Bel ons!