Bitumen golfplaten

Wat kost een dakkapel anno 2021? De prijskaartjes!


18.771 keer gelezen

Een dakkapel plaatsen is anno 2021 razend populair. Nét even wat meer ruimte op zolder of gewoon extra lichtinval omdat je die kleine kiepraampjes te klein vindt? Deze verbouwing is dé oplossing! Maar wat kost een dakkapel? En hoe kan je dit financieren in je hypotheek? Lees het antwoord hieronder!

Hoeveel kost een dakkapel gemiddeld in 2021?

De kosten voor een dakkapel liggen gemiddeld tussen de 5.000 en 5.400 euro. Het gaat dan om de meest gangbare afmeting van +/- 4 meter. Hoeveel een dakkapel exact kost is, hangt af van de grootte en het materiaal. Bekijk hieronder de belangrijkste verschillen. De kosten zijn inclusief plaatsen.

wat kost een dakkapel in 2021?

1. Kosten kunststof dakkapel plaatsen

Een dakkapel van kunststof is voordelig en vraagt om weinig onderhoud. Een kunststof dakkapel van 4 meter kost gemiddeld € 5.000,- . Naast kunststof kun je ook kiezen voor polyester. Deze is nog duurzamer en onderhoudsarm. Nadeel: polyester is over het algemeen wel een stukje duurder.

2. Kosten houten dakkapel plaatsen

Een houten dakkapel van 4 meter kost gemiddeld € 5.400,-. Nadeel: een dakkapel van hout vraagt om meer onderhoud. Toch kiezen veel mensen hiervoor omdat de stijl soms wat beter bij de woning past.

Extra kosten bij plaatsen dakkapel

Zo'n mooie dakkapel biedt gelijk de kans om de hele zolder aan te pakken. Je kan bijvoorbeeld een extra kamer maken door wanden te (ver)plaatsen. Vergeet ook je vloer niet mee te nemen in je plannen. Al met al kunnen de kosten wel oplopen tot wel 20.000 euro.

Prefab dakkapel of op maat gemaakt?

Bovenstaande kosten zijn op basis van een prefab dakkapel. Dit houdt in dat de dakkapel in de fabriek al volledig wordt gemaakt. Plaatsen is dus minder arbeidsintensief. Deze dakkapellen koop je in standaard afmetingen. Je kan er ook voor kiezen om een dakkapel op maat te laten maken. Nadeel: dit kost je, o.a. vanwege de arbeidskosten, meer dan een prefab dakkapel.  

Dakkapel plaatsen? Ga voor een bouwdepot

Ben je van plan om een dakkapel te plaatsen  op jouw woning? Dan heb je bij plaatsing aan de voorkant een vergunning nodig. En natuurlijk geld om je dakkapel te laten plaatsen. Je kunt hiervoor in veel gevallen een bouwdepot bij je hypotheek afsluiten. Heb je al een hypotheek? Dan is het meestal mogelijk om deze te verhogen.  

Bouwdepot nodig? Ga voor een gratis inventarisatie

Wil jij je dakkapel meefinancieren in je hypotheek, maar weet je niet precies wat mogelijk is? Bel Academica op 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. Vrijblijvend! Wij helpen je van a tot z.

Heb je een vraag? Bel ons!