Waarom iedereen een regenton zou moeten hebben


8.360 keer gelezen

Er valt per jaar zo’n 80 centimeter regen in Nederland. En dit wordt ieder jaar een beetje meer. Zonde om hier niets mee te doen toch? De oplossing: een regenton! In dit artikel lees je de 4 grootste voordelen van een regenton.

De voordelen van een regenton

Twijfel je nog over de aanschaf van een regenton? Na het lezen van deze voordelen vast niet meer.

1. Er zit geen kalk in regenwater

In leidingwater zit kalk. Wij als mensen kunnen dit goed hebben, maar planten worden hier niet blij van. Regenwater is daarom beter voor planten. Tip: was om deze reden ook je auto of de ramen met regenwater, dan heb je minder last van strepen!

2. Voorbereid op extreem weer

Er vallen steeds vaker hevige, korte buien. Deze grote hoeveelheid water kan de bodem niet aan. Wat zorgt voor wateroverlast. Daarnaast hebben we ook vaker te maken met periodes van extreme droogte. Soms zelfs met een sproeiverbod voor de tuin. Een regenton biedt een oplossing voor beide problemen.

3. Bespaar op je waterrekening

Verwacht geen enorme verschillen op je waterrekening. Kraanwater is namelijk niet heel duur. Maar regenwater is gratis! Op lange termijn verdien je de aanschafkosten van een regenton daarom makkelijk terug.

4. Goed voor het milieu

Per jaar gebruiken we in de tuin gemiddeld tweeduizend liter drinkwater. Weet je bijvoorbeeld dat een sproeibeurt per kwartier zo’n 100 liter water kost? Door de winning van deze grote hoeveelheden water, daalt de grondwaterspiegel. Dit is niet goed voor het milieu. Door een regenton te gebruiken, kan je een groot verschil maken!

Subsidie regenton 2021

Ook goed om te weten: sommige gemeentes bieden een subsidie wanneer je een regenton koopt. Meer weten over de subsidie regenton 2021? Informeer dan bij jouw gemeente.

Tips voor een duurzame tuin

Heb je de smaak te pakken? Eerder schreven we al een artikel met meer tips om je tuin te verduurzamen. Bekijk duurzame tips.

Jouw tuin meefinancieren in hypotheek

Weet je dat je jouw tuin vaak mee kunt financieren in je hypotheek? De tuin is namelijk net als je woning onroerend goed. Neem contact met ons op. Samen bekijken we jouw mogelijkheden. Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. We helpen je graag!

Heb je een vraag? Bel ons!