Zonnepanelen op dak

Waardevermeerdering huis: wat levert een verbouwing jou op?


48.194 keer gelezen

Heb je plannen voor een verbouwing? Dan wil je vast weten wat deze klus jou aan waardevermeerdering van je huis oplevert. Lees snel verder en kom ook te weten of je voor deze investering een hypotheek kunt gebruiken!

Waardevermeerdering per verbouwing of klus in huis

Opknappen tuin: weinig tot geen waardevermeerdering 

In het voorjaar staat de tuin opknappen bij veel huiseigenaren hoog op het lijstje. Helaas moeten we je teleurstellen: écht veel meer zal je huis niet waard worden, tenzij je er een zwembad in plaatst! Wel kun je je huis aantrekkelijker maken als je het wil verkopen. Zo zijn kopers sneller geneigd een hoger bod te toen als de voor- en achtertuin er netjes uitzien. Bovendien zijn de kosten voor een opknapbeurt relatief laag. Is het mogelijk om extra grond bij te kopen en je tuin uit te breiden? Doen! Dit zorgt er namelijk wél voor waardevermeerdering van je huis. Die investeringskosten win je terug met 60 tot 100%.

Verbouwing keuken of badkamer: kleine waardevermeerdering 

Smaken verschillen. Dat geldt ook voor keukens en badkamers. Dit onderdeel van een huis is vaak het eerste dat er weer uit gesloopt wordt nadat het verkocht is. Een nieuwe keuken of badkamer is een grote verbouwing en flinke kostenpost. Het levert een waardevermeerdering van maximaal 50% van de verbouwingskosten op. Verbouw daarom vooral als je het voor jezelf doet en zie het niet alleen als investering. Ben je toch al van plan om deze verbouwing te doen? Kies dan voor een klassieke, strakke stijl met veel functionaliteiten. De kans is dan het grootst dat de toekomstig kopers er meer voor willen betalen!

nieuwe keuken waardevermeerdering huis

Uitbouw of aanbouw: grote kans op waardevermeerdering 

Je woning groter maken door middel van uitbouw, levert een waardevermeerdering op. De investeringskosten win je terug met 80% tot soms zelfs wel 100%. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat het om een grote investering gaat. Ander nadeel: de ruimte die je binnen wint, lever je buiten in. Hoeveel dit jou oplevert hangt af van de grootte van je tuin.  

Winnaar: zonnepanelen! Waardevermeerdering én extra voordelen ☀ 

Op zoek naar een verbouwing die geld oplevert? Ga het dak op en plaats zonnepanelen! Niet alleen verdien je 100% van je investering terug, je bespaart ook direct op je energiekosten. Daarnaast is het natuurlijk een goede investering voor het milieu. Wil jij meer stappen zetten om uiteindelijk gasloos te wonen? Vraag hiervoor dan meer informatie aan bij Academica.

Kan ik mijn hypotheek verhogen voor een verbouwing?

Ja, daar zijn vaak mogelijkheden voor! Wil je jouw verbouwing financieren met een hypotheek, laat dan altijd even checken wat in jouw situatie voordelig én verantwoord is. Wat je het beste kunt doen…

...neem contact op met Academica!

Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. Wij helpen je graag!

Ter info: voor een precieze waardering van verbouwingen kan een taxateur uitsluitsel geven. Bovenstaande bedragen zijn op basis van klantervaringen.

Heb je een vraag? Bel ons!