Verwachting huizenmarkt 2019: meer kans op een woning!


16.217 keer gelezen

Een huis vinden op de huizenmarkt 2018? Dat was bijna onmogelijk! De vraag was veel groter dan het aanbod en er werd te weinig gebouwd. Gevolg? De huizenprijzen stegen met gemiddeld 9 procent. In steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag was er bijna niet aan een betaalbare woning te komen. Hoe zit het met de verwachtingen voor de huizenmarkt in 2019? Die zien er een stuk beter uit!

Nog een lichte stijging huizenprijzen in 2019

De ontwikkeling van huizenprijzen verschilt enorm per regio en gemeente. In de Randstad zijn de prijzen afgelopen jaar het hardst gestegen. Gemiddeld stegen de prijzen in 2018 zo’n 9 procent. Ook in 2019 wordt een prijsstijging van huizen verwacht. Maar die is gelukkig een stuk minder! De gemiddelde huizenprijs zal naar verwachting ongeveer 5 procent hoger liggen. 

Huizenmarkt 2019 nieuws: huizen staan weer langer te koop!

Was een huis vorig jaar al verkocht voordat er überhaupt een bord in de tuin stond? Er zijn nu al huizen op de woningmarkt Utrecht te vinden die langer dan 6 maanden te koop staan! En dat is goed nieuws! Hoe langer een huis te koop staat, hoe meer ruimte er is voor jou om te onderhandelen! Tip: in combinatie met aankoopbegeleiding zorg je voor een zo scherp mogelijke aankoopprijs en de beste voorwaarden!

Verwachting hypotheekrente 2019

De hypotheekrente in 2018 was laag. Superlaag zelfs. Maar wat doet de hypotheekrente in 2019? De prognoses voor 2019 zijn verschillend. Sommige economen voorspellen een stijging van de hypotheekrentes. Anderen verwachten dat deze nog wel even zo laag blijft. Ben je van plan een huis te kopen? Dan is het toch slim om nu al in actie te komen. De rentes zijn nog laag. Dus alle kans voor jou om nog te profiteren!

Sla jij jouw slag op de huizenmarkt 2019?

De prognoses voor de huizenmarkt in 2019 zien er goed uit. Ga jij daarvan profiteren? Schakel de hulp van Academica in! Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. Mooi meegenomen: het eerste gesprek is gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!