tuin upgrade

Upgrade je tuin: 5 ideeën


15.307 keer gelezen

Je tuin: als de zon schijnt, breng je er waarschijnlijk het liefst zoveel mogelijk tijd door. Dan is het belangrijk dat dit een fijne plek is. Met deze vijf investeringen geef je jouw ‘buiten’ een upgrade én krijg je nog meer zin in gezellige nazomerborrels!

1. Keramische buitentegels

Bestrating bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je tuin. Wil je tegels die een leven lang mee gaan? Kies dan voor keramische tegels. De toplaag beschermt de tegels tegen vuil en vlekken. Hierdoor zijn keramische tegels makkelijker te onderhouden dan betontegels. Aan deze voordelen hangt wel een kostenplaatje. Houd er rekening mee dat de rekening ongeveer twee keer zo hoog is ten opzichte van betontegels. Gemiddeld 45 tot 85 euro per m2. Maar dan heb je hier ook jaren geen omkijken meer naar!

2. Schutting

In ons dichtbevolkte kikkerlandje is een schutting rondom veel tuinen een must. Al die meters schutting rondom je tuin zijn best bepalend. Gelukkig is er enorm veel keuze. Naast de bekende schuttingen van hout en beton, kan je ook kiezen voor composiet, PVC, metaal, steenkorven, riet, bamboe, wilgentenen en ga zo maar door. Laat je dus goed informeren. En check voordat je de schutting plaatst of je een omgevingsvergunning nodig hebt. Dit kan je nagaan bij jouw gemeente.

3. Kunsthaag

Heb jij geen groene vingers, maar houd je wel van groen in de tuin? Kies dan voor een kunsthaag. Hiermee fleur je jouw tuin direct op en het biedt je privacy! En denk dan niet aan zo’n neppe groene mat, de kunsthagen van tegenwoordig zijn bijna niet van een echte haag te onderscheiden! Een kunsthaag van goede kwaliteit kost je tussen de 20 en 30 euro per vierkante meter.

4. Overkapping

In Nederland hebben we nu eenmaal geen garantie op een mooie nazomer. Wil je ’s avonds toch langer van jouw tuin genieten? Plaats dan een terrasoverkapping. Op warme zomerse dagen zorgt een overkapping voor extra schaduw, en als het regent of waait juist voor extra beschutting. Win-win! En een overkapping beschermt ook direct je tuinmeubels.

5. Tuinmeubels

Nu de basis van de tuin staat, is het tijd om een fijne zithoek te creëren. Kies voor een mooie tuinset of loungeset om van je tuin de perfecte plek voor een BBQ of borrel te maken! Vergeet ook de aankleding niet. Kies bijvoorbeeld voor grote kussens, lampjes of een buitenkleed. Tip: wacht met het kopen van tuinmeubels op de najaarsuitverkoop. Dit scheelt flink in de kosten.

Tuin meefinancieren? Neem contact op

Ben je enthousiast en wil je direct aan de slag met het upgraden van jouw tuin? Dan is het goed om te weten dat je de kosten in sommige gevallen kunt meefinancieren in jouw hypotheek. Meer weten? Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!