rente pijltjes

Stijgende hypotheekrente? Zet nú nog lage rente vast en betaal minder boeterente


5.474 keer gelezen

Wilde jij in de afgelopen jaren jouw hypotheek oversluiten naar een lagere hypotheekrente? Maar heb je dit niet gedaan omdat je bijvoorbeeld de boeterente te hoog vond? Dan hebben wij nu goed nieuws. Met de stijgende hypotheekrentes van dit moment, is de kans groot dat je minder boeterente betaalt én tegelijkertijd van een lage hypotheekrente kan profiteren. Hoe dat kan? Wij leggen uit hoe het zit.

Wat is boeterente bij oversluiten hypotheek?

Als je jouw hypotheek oversluit voor het einde van je rentevaste periode, dan moet je meestal een bedrag betalen aan de bank. Dit heet boeterente. Omdat je voor het verstrijken van de rentevaste periode je hypotheek oversluit, loopt de bank inkomsten mis. Met de boeterente compenseren de geldverstrekkers deze gemiste inkomsten.

Waarom nú hypotheek oversluiten voordelig is voor boeterente

Ondanks de stijgende hypotheekrentes van dit moment, zijn de rentes nog zeer aantrekkelijk. Zo kan je nu nog een lage hypotheekrente vastzetten. Er zit vaak wel een aantal weken tussen het aanvragen van de hypotheek en het ondertekenen van de hypotheekakte bij de notaris. Dit heeft geen invloed op je nieuw vastgezette lage rente. Hier heb je al voor getekend en deze staat dus vast. Fijn! Maar blijven de hypotheekrentes verder stijgen? Dan is dat zeer voordelig voor je boeterente. Deze is namelijk gebaseerd op het verschil tussen de rente van je nog lopende hypotheek en de huidige rente bij de bestaande hypotheekbank. Bij een oplopende rente wordt dit verschil kleiner en daalt de boete.

Lagere maandlast én minder boeterente betalen? Kom in actie!

Weten of jij kan profiteren van een lagere hypotheekrente zonder een hoge boeterente te betalen? Schakel Academica in. Wij bieden onafhankelijk hypotheekadvies en vergelijken alle rentes in de markt. Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. Het eerste gesprek is gratis.

Heb je een vraag? Bel ons!