Slim huishouden 2019: 7x lekker slim wonen met deze apparaten


13.352 keer gelezen

Wil jij je ‘huis besturen’ vanuit je luie stoel, kantoor of hangmat op vakantie? Dat kan nu al! Hoe heet dat precies en hoe kun je je huis slim maken? We hebben 7 smart voorbeelden op een rij gezet.

Domotica in huis, superpopulair!

Domotica is kortgezegd: huisautomatisering. Dus alle apparaten die jouw thuis door nieuwe technologie nóg relaxter, efficiënter en smart maken. Een slim huishouden dus. 36% van de Nederlanders heeft ‘slimme apparaten’. Bij elkaar kosten deze 1,7 miljard euro (onderzoek Multiscope). Dit bedrag is een stijging van 70% ten opzichte van vorig jaar. Benieuwd naar deze gadgets voor in huis?

7 smart voorbeelden in huis

1.    Meer dan luisteren met slimme speakers

Zeg: “Keukenlamp aan!” En je lamp gaat aan. Ja, dat kan nu al! Met onder andere de Amazon Echo en de Google Home mini. Praat tegen deze smart speakers en je bedient bijvoorbeeld je slimme lampen of bestuurt je smart tv. Natuurlijk staat Apple ook niet stil. Zij komen met een soortgelijk apparaatje, de Homepod. Deze werkt met gezichtsherkenning. En je kunt deze binnenkort zelfs besturen met gebaren. Superslim dus! Maar nog even geduld, want een Homepod in Nederland kopen, kan pas later in 2019. De Homepod is in Duitsland en Frankrijk al wel te koop. 

2.    Thuiskomen in een warm huis met de slimme thermostaat

Je wilt natuurlijk geen hoge energierekening, maar in een koud huis thuiskomen? Liever niet! Gelukkig kun je met een slimme thermostaat je verwarming aanzetten. Gewoon vanaf je werk. En ben je een keertje vergeten de verwarming uit te zetten? Binnen 10 seconden zet je hem via de app uit. Zo heb je niet alleen een warm, maar ook een slim huis! 

3.    Slimme wasmachine, lekker makkelijk wassen

Op je smartwatch bekijken of je was al klaar is? Dat kan met een wasmachine met wifi! Deze smart wasmachine stel je in met de bijbehorende app. Stel het gewenste wasprogramma in en houd in de gaten hoe ver het programma is. Er zijn zelfs wasmachines die via sensoren zelf bepalen welk programma het beste bij de was past (houd je kleding lang mooi) en die met de wasdroger communiceren om een optimaal schema aan te houden. 

4.    Snel koken in je slimme keuken

Je keuken is ook een ‘must have’ om toe te voegen aan je slimme huishouden. Want je leven wordt nog veel makkelijker. Zo kun je je oven voorverwarmen, terwijl je nog op het werk bent. En weet je niet precies welke boodschappen je nodig hebt? Dan kun je in 1 klik de inhoud van je koelkast bekijken. Handig als je in de supermarkt staat.

5.    Til je voeten op voor de robotstofzuiger

Stofzuigen? Dat klusje is verleden tijd met een robotstofzuiger. Stel de slimme stofzuiger in door te bepalen welke ruimtes hij wanneer schoon moet maken. Hoe fijn als je moe van werk thuis komt dat alles al schoon is. Of je gaat met je voeten omhoog in de bank liggen, terwijl de robotstofzuiger zijn werk doet.

6.    Slimme lampen, een verlichting!

Ben je net in de bank neergeploft en zie je dat het keukenlicht nog aan is? Dat is geen probleem met slimme verlichting! Jouw verlichting is via een app te bedienen. Zet je smart verlichting aan of uit, verander de kleur, dim het licht of zet de smart lamp juist feller. Gewoon met 1 druk op je smartphone!

7.    Slimme beveiliging, waaronder deurbel 

Lekker, zo’n warm bad na een werkdag! Maar dan gaat de deurbel. Blijf lekker liggen. Met een slimme deurbel krijg jij een pushbericht als er iemand aanbelt. Je ziet dus wie er voor je deur staat en kunt met diegene praten via je telefoon. Ook kun je een slim huishouden maken met smart beveiliging, zoals alarmsystemen, beveiligingscamera’s, rookmelders en deursloten. Je kunt zo altijd en overal je woning in de gaten houden. Fijn voor als je op vakantie bent! 

Slim je huis kopen? Bel Academica!

Genoeg over slimme apparaten. Ben jij toe aan een nieuw huis? Of wil je op je maandlasten besparen met je huidige hypotheek? Bel Academica: 078 648 14 18 of laat je gegevens hieronder achter. Onze adviseurs kunnen je precies vertellen welke hypotheek slim voor jou is!

Heb je een vraag? Bel ons!