briefgeld

Overwaarde huis: via krediethypotheek extra geld opnemen!


21.689 keer gelezen

Heb je (extra) geld nodig en is er overwaarde op je huis? Dan kun je tegen een lage rente een krediethypotheek afsluiten, waardoor je een afgesproken bedrag flexibel kunt opnemen en aflossen. Benieuwd hoe het werkt en wat nog meer de voordelen zijn?

Wat is een krediethypotheek?

Een krediethypotheek is een lening waarbij je geld kunt lenen tot een vooraf afgesproken limiet. Tot deze limiet bereikt is, kun je geld opnemen wanneer je het nodig hebt. Dit is vergelijkbaar met een doorlopend krediet. Enig verschil is dat bij een krediethypotheek je koophuis als onderpand dient.

Krediethypotheek vanuit overwaarde huis

Heb je overwaarde op je koophuis? Dan ben je eigenlijk een soort van ‘steenrijk’. Wil je de vrijheid om dit geld te kunnen besteden zoals jij dat wilt? Oplossing: een krediethypotheek! Hiermee gebruik je de overwaarde juist om het geld uit je stenen te halen. Om nu te besteden, of handig om achter de hand te hebben.

Krediethypotheek gebruiken voor…

Met een krediethypotheek heb je beschikking over geld dat anders in je woning vastzit. Dit kun je vervolgens besteden aan onder andere:

  • Het verbouwen van je huis;
  • Het aanvullen van je pensioen;
  • Of elke andere uitgave die je kan bedenken. Luxe vakantie met het hele gezin? Droomauto of bootje kopen? Wat je ook bedenkt: aan jou de keuze!

4 voordelen van een krediethypotheek

1. Makkelijk geld opnemen wanneer je het nodig hebt

Een krediethypotheek wordt vaak als alternatief gebruikt voor een persoonlijke lening. Je spreekt met de bank de limiet van de lening af. Heb je (extra) geld nodig? Dan neem je geld op uit je krediet. Je bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak, zolang je jouw limiet maar niet bereikt hebt.

2. Maandelijks aflossen niet verplicht

Een krediethypotheek is een aflossingsvrije hypotheek: waarbij je boetevrij naar eigen inzicht geld kunt opnemen en weer aflossen. Er geldt geen aflosverplichting. Wil je aflossen? Dan maak je geld over naar je bank. Op het moment dat je jouw woning verkoopt, los je in principe de krediethypotheek af. Goed om te weten: bedragen die je tussentijds aflost, mag je tijdens de looptijd gewoon opnieuw opnemen!

3. Lagere rente krediethypotheek

Bij een krediethypotheek betaal je alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Dit doe je elke maand. Deze rente is variabel en ietsje hoger dan de ‘normale’ hypotheekrente: 1,9% (april 2020). Maar door de zekerheid van je huis als onderpand, kunnen geldverstrekkers vaak een veel lagere rente aanbieden dan die van een persoonlijke lening. Deze is al gauw gemiddeld 6%. Groot verschil!

4. Krediethypotheek wél mogelijk voor senioren

In tegenstelling tot een persoonlijke lening, waarvoor vaak een maximale aanvangsleeftijd geldt van 65 jaar, kunnen senioren wél een krediethypotheek afsluiten na het bereiken van de 65-jarige leeftijd.

Interesse in krediethypotheek? Bel Academica!

Benieuwd of het afsluiten van een krediethypotheek mogelijk is in jouw situatie? Bel 078 648 14 80 en onze adviseurs zoeken het graag voor je uit. We vergelijken alle aanbieders in de markt, zodat we de beste rentes en voorwaarden vinden! Hieronder je gegevens achterlaten kan ook.

Heb je een vraag? Bel ons!