Handen met geld

Overwaarde huis opnemen: in 2022 makkelijker dan ooit!


123.406 keer gelezen

De huizenprijzen stijgen steeds verder en het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht. Is de waarde van jouw woning ook gestegen, of heb jij al flink wat afgelost op je hypotheek in de afgelopen jaren? Grote kans dat je dan een behoorlijke overwaarde op je huis hebt! Maar wat kun je daar nú mee? 

Meer hypotheek krijgen door ruimere toetsnorm

De huizenprijzen stijgen en de regels bij banken worden soepeler. Daarom zijn er sinds kort meer manieren om de overwaarde van je woning te verzilveren. Steeds meer banken kijken naar de werkelijke last van de hypotheek, in plaats van een toetslast uit een standaard financieringstabel met een standaard berekening. Hierdoor is er met een relatief laag inkomen vaak meer mogelijk!   

Overwaarde huis gebruiken? Dit is het moment! 

Simpel gezegd kun je door deze nieuwe normen van banken met hetzelfde inkomen, meer geld lenen dan hiervoor. Hierdoor kun je ook makkelijker een groter deel van je overwaarde op je huis opnemen. 

Waar mag je de overwaarde voor gebruiken? 

Je mag in principe doen wat je wilt! Bijvoorbeeld je pensioen aanvullen, een tweede huis kopen of de overwaarde gebruiken voor een verbouwing. Hoe dan ook: je hebt er vast een betere bestemming voor dan je geld in stenen laten zitten! Enige voorwaarde? Je moet wel bij de juiste geldverstrekker aankloppen. Nog niet alle banken rekenen met deze nieuwe mogelijkheden. Hierdoor zijn de verschillen tussen hypotheekaanbieders enorm!

Overwaarde opnemen? Meer mogelijk bij Academica!

Bel ons op 078 648 14 80 of vul hieronder het contactformulier in. Wij vertellen je waar je tegen de beste voorwaarden en verantwoord de overwaarde van je huis kan opnemen.

Heb je een vraag? Bel ons!