verbouwing

Overwaarde huis gebruiken voor verbouwing: 4 handige rekenvoorbeelden!


24.838 keer gelezen

De Nederlandse huizenmarkt draait nog op volle toeren en de huizenprijzen blijven stijgen. Heb jij een koopwoning? Grote kans dat je overwaarde hebt! Wil je dit geld gebruiken voor je verbouwing? Check hier hoeveel het kost en hoeveel het je oplevert!

Hoeveel overwaarde kan ik opnemen?

Overwaarde ontstaat als je koophuis meer waard is dan de hypotheek die hierop rust. Is je huis nu 350.000 euro waard en heb je een hypotheek van 250.000? Dan heb je 100.000 euro aan overwaarde! En dit bedrag kan je normaal gesproken gedeeltelijk of volledig opnemen om je verbouwing te financieren! Maar hoe?

Verbouwing financieren met overwaarde: zo werkt het!

Om de overwaarde van je huis te gebruiken voor je verbouwing, kan je een extra hypotheek afsluiten. Academica helpt je graag en vergelijkt voor jou alle hypotheekaanbieders in de markt voor de laagste rentes en de beste voorwaarden!

Verbouwen met overwaarde: kosten, rentelast en waarde

Je gaat dus een ‘nieuwe’ hypotheek aan als je je overwaarde wilt gebruiken voor je verbouwing. Voor 13 euro rente per maand kun je voor 15.000 euro verbouwen. Bijkomend voordeel: doorgaans wordt jouw huis ook nog eens meer waard als je gaat verbouwen!

We geven je 4 rekenvoorbeelden:

Soort verbouwingVerbouwkostenRentelastGemiddelde waarde­vermeerdering huis
Nieuwe badkamer15.000 euro13 euro50% van de verbouwkosten
Nieuwe keuken20.000 euro17 euro50% van de verbouwkosten
Uitbouw30.000 euro26 euro80-100% van de verbouwkosten
Zonnepanelen10.000 euro9 euro100% van de verbouwkosten

Alle voorbeelden gaan uit van een aflossingsvrije hypotheekrente van 1,04% voor 10 jaar vast (januari 2022).

Kortom: overwaarde voor verbouwing huis opnemen loont!

Voor een klein bedrag aan rentelast per maand, kun je dus jouw verbouwing met overwaarde financieren. En het levert je ook nog een flinke waardevermeerdering op van je huis!

Jouw overwaarde gebruiken voor je verbouwing?

Bel Academica op 078 648 14 80 of vul het formulier hieronder in! Wij bekijken of je de overwaarde van je huis kunt gebruiken voor je verbouwing. Hierbij kijken we wat in jouw situatie voordelig en verantwoord is, tegen de laagste rentes én met de beste voorwaarden!

Heb je een vraag? Bel ons!