starters

Overdrachtsbelasting starters afgeschaft: ook in 2024 nog vrijstelling


29.489 keer gelezen

Als starter een woning kopen is in deze markt een behoorlijke uitdaging. Gelukkig krijgen starters nu hulp: in 2021 werd de overdrachtsbelasting afgeschaft. En goed nieuws, dit blijft ook in 2024 zo. Benieuwd wat dit voor jou betekent en hoe je hiervan kan profiteren?

Wat is overdrachtsbelasting?

Overdrachtsbelasting is de belasting die je moet betalen bij de overdracht van een huis. Bij het kopen van een huis moeten de meeste mensen 2% belasting betalen over de aankoopsom.

Vrijstelling overdrachtsbelasting voor starters in 2024

In 2020 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het voorstel om de regels rond de overdrachtsbelasting te wijzigen. Dit betekent dat er geen overdrachtsbelasting voor starters en jonge doorstromers tussen de 18 en 35 jaar geldt. Bij een huis van 350.000 euro is dat een besparing van 7.000 euro aan overdrachtsbelasting! In de huidige woningmarkt kun je dit beter anders inzetten. Voorwaarde voor de eenmalige vrijstelling is wel dat je zelf in het huis gaat wonen. En de vrijstelling geldt alleen voor huizen die maximaal 510.000 euro kosten.

icon

Kom jij in aanmerking voor vrijstelling overdrachtsbelasting 2024?

Goed om te weten: de overdrachtsbelasting voor (particuliere) beleggers is in 2023 al verhoogd. Namelijk van 8 naar 10,4%! Dit is gedaan om de positie van starters op de koopmarkt te verbeteren.

Ga nu voor jouw koopwoning!

In 2024 van dit mooie voordeel profiteren? Neem via 078 648 14 80 direct contact op met Academica om jouw mogelijkheden te onderzoeken. Of laat hieronder je gegevens achter. Samen bekijken we jouw financiële mogelijkheden en pluizen we uit waar jouw kansen liggen. Wie weet zit jij binnen no-time in je éigen huis.

Heb je een vraag? Bel ons!