starters

Overdrachtsbelasting 2021: voor starters afgeschaft!


4.248 keer gelezen

Als starter een woning kopen, is in deze markt een behoorlijke uitdaging. Gelukkig is er hulp onderweg. Zoals het er nu naar uitziet, wordt vanaf 1 januari 2021 de overdrachtsbelasting voor starters afgeschaft. Als een van de eersten hiervan profiteren? Lees verder!

Wat is overdrachtsbelasting?

Overdrachtsbelasting is de belasting die je moet betalen bij de overdracht van een huis. Bij het kopen van een huis moet iedereen 2% belasting betalen over de aankoopsom.

Vrijstelling 2021 overdrachtsbelasting voor starters

De overdrachtsbelasting zal in 2021, zoals het er nu uitziet, voor starters tussen de 18 en 35 jaar afgeschaft worden. Dit komt bij een huis van 300.000 euro neer op een besparing van 6000 euro aan overdrachtsbelasting! In de huidige woningmarkt kun je dit als starter beter anders inzetten.

icon

Tip: bereken eerst wat je kunt lenen als starter. Dan ben je goed voorbereid!  

Eerlijke kansen op de woningmarkt

De overdrachtsbelasting voor particuliere beleggers wordt volgend jaar echter verhoogd van 2% naar 8%! Dit wordt gedaan om de positie van starters op de koopmarkt te verbeteren.

Ga nu voor jouw koopwoning!

Ga nu op zoek naar jouw starterswoning en neem direct contact op met Academica om jouw mogelijkheden te onderzoeken, zodat jij per 1 januari 2021 als een van de eersten kan profiteren van dit mooie voordeel! Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. Samen bekijken we al jouw financiële mogelijkheden en pluizen we uit waar voor jou de kansen liggen. Wie weet zit jij binnen no-time in je éigen huis.

Heb je een vraag? Bel ons!